Peste 30.000 de persoane, verificate dacă au respectat măsurile de izolare sau carantină

Peste 30.000 de persoane, verificate dacă au respectat măsurile de izolare sau carantină
| Foto: Arhiva

Poliţiştii au verificat, în ultimele 24 de ore, peste 30.000 de persoane cu privire la respectarea măsurilor de izolare sau carantină, au intervenit la 2.513 evenimente şi au constatat nouă infracţiuni privind zădărnicirea combaterii bolilor.

De asemenea, în cursul zilei de miercuri, în urma verificărilor în teren, au fost depistate 4.605 persoane care nu au respectat măsura privind restricţionarea circulaţiei şi care au fost sancţionate şi au fost preluate 385 de autovehicule, cu 1.436 de persoane, din zonele de frontieră, informează un comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR).

Poliţiştii au realizat 2.513 intervenţii la evenimente, dintre care 2.095 au fost sesizate de cetăţeni prin Apelul Unic de Urgenţă 112, fiind organizate 301 acţiuni. 129 de persoane au fost surprinse în flagrant delict în timp ce comiteau infracţiuni sau imediat după aceea şi 15 persoane urmărite au fost depistate.

În trafic, poliţiştii au constatat 91 de infracţiuni rutiere, fiind reţinute 266 de permise de conducere şi retrase 121 de certificate de înmatriculare.

"Peste 13.853 de poliţişti, sprijiniţi de poliţişti locali, jandarmi şi militari ai MApN, au acţionat pentru fluidizarea circulaţiei, identificarea persoanelor în cadrul anchetelor epidemiologice şi verificarea respectării interdicţiilor şi restricţiilor stabilite prin Ordonanţele Militare", arată sursa citată.

Comenteaza