Video Peste 350 de rampe clandestine de gunoi în Cluj-Napoca, în prima jumătate a lui 2019

Peste 350 de rampe clandestine de gunoi în Cluj-Napoca, în prima jumătate a lui 2019

Peste 30.000 de sesizări din partea cetățenilor orașului Cluj-Napoca au fost primite de Poliția Locală, în prima jumătate a anului 2019. Deși Poliția Locală declară că numărul rampelor clandestine sunt în scădere, peste 350 au fost descoperite în primele 6 luni ale anului. 

"În primele 6 luni am primit peste 30.000 de sesizări, de la plimbatul câinilor în locuri nepermise, până la depozitări necontrolate de deșeuri, situație care ne-a creat multe probleme în municipiu. Avem până la această oră descoperite peste 350 de rampe clandestine. Numărul este în scădere față de anii precedenți, am reușit să identificăm și sancționăm aprope toți vinovații, care au fost amendați și zonele ecologizare. De asemenea, facem controale și la șantierele din oraș. Dezvoltatorii au înțeles că au nevoie de rampă de spălare, să împrejmuiască zona, au scăzut cam la jumătate cazurile de neregularitate", a declarat Marcel Bonțidean, șeful Poliției Locale Cluj-Napoca. 

 

600 de rampe clandestine în păduri 

Anul trecut, municipalitatea a identificat peste 650 de rampe clandestine în pădure, pe teritoriul municipiului Cluj-Napoca. Reprezentanții Primăriei Cluj-Napoca spun că fac controale periodic în pădure orașului și curăță gunoaiele aruncate ilegal, încercând să găsească și vinovații: "Am căutat prin gunoaie după facturi cu adrese și uneori am reușit să indetificăm vinovații, care au fost amendați. Nu putem însă să stăm permanet la pândă", spunea edilul Emil Boc, la dezbaterea pentru un Someș mai curat, de săptămâna trecută. 

VEZI ȘI S-a mutat lângă o pădure din Cluj pentru liniște și natură, dar are parte de rampe clandestine de gunoi. E cetățean străin

Comenteaza