A 16-a zi de război în Ucraina. Peste 3.600 de ucraineni au cerut azil în România

A 16-a zi de război în Ucraina. Peste 3.600 de ucraineni au cerut azil în România
| Foto: DSU

Ministerul de Interne anunţă că, în prezent, gradul de ocupare al centrelor de cazare ale Inspectoratului General pentru Imigrări este de 71,2%.

„De la începerea conflictului din Ucraina, 3.623 de cetăţeni ucraineni au solicitat azil în România. Aceşti cetăţeni beneficiază de toate drepturile prevăzute de legislaţia naţională”, a transmis, vineri, Ministerul Afacerilor Interne.

MAI reamintește că pe întreaga perioadă a procedurii, solicitanții de azil pot beneficia de cazare în centrele Inspectoratului General pentru Imigrări, dacă doresc acest lucru, precum și de măsuri de asistență materială, financiară, medicală, consiliere psihologică și juridică de specialitate, acces la piața forței de muncă și activități de adaptare culturală.

De asemenea, sursa citată a precizat și că, la acest moment, gradul de ocupare al centrelor de cazare ale IGI este de 71,2%.

21.003 ucraineni au intrat în ţară ieri, în scădere cu 10,8% faţă de ziua precedentă. De la declanşarea conflictului și până ieri, în România au intrat 364.518 de cetăţeni ucraineni şi au ieşit 282.497.

 

Comenteaza