Peste 40 de unităţi de învăţământ din judeţ nu pot primi autorizaţie de functionare

Peste 40 de unităţi de învăţământ din judeţ nu pot primi autorizaţie de functionare
Numai două săptămâni au rămas până la începerea noului an şcolar, iar pregătirile sunt pe ultima sută de metri. Nu toţi şcolarii vor putea învăţa însă în grădiniţe sau şcoli care respectă toate normele de igienă. Din cele peste 700 unităţi şcolare din judeţ, peste 5% nu vor primi decât autorizaţie provizorie de funcţionare, majoritatea în mediul rural.

"Ca deficienţe constatate, cele mai frecvente sunt lipsa apei potabile, care este un motiv cât se poate de serios să nu putem functiona.", a declarat DORINA DUMA, director DSP Cluj.

"Acum în sfârşit este într-o fază finală, se pare că până la sfârşitul anului lucrurile vor fi rezolvate. Nu este o soluţie definitivă, este o soluţie de provizorat în a alimenta totuşi cu apă aceste şcoli, a avea apă potabilă, a se spăla copiii pe mâini, a avea condiţiile minime necesare. ", a spus VALENTIN CUIBUS, inspector-şef ISJ Cluj.

"Este un proiect care se finalizează şi va fi finanţat până în luna decembrie" , a adaugat HOREA UIOREANU, preşedinte CJ Cluj.

ISJ Cluj desfăşoară chiar în aceste zile controale pentru a vedea situaţia exactă a fiecărei instituţii de învăţământ. După începerea anului şcolar, şi reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică vor verifica şcolile şi grădiniţile pentru a stabili exact care dintre acestea pot primi autorizaţii de funcţionare. Anul acesta, şcoala va începe în 10 septembrie.

Etichete
Comenteaza