Peste 400 de militari dejeni pleacă în misiune în Afganistan

Peste 400 de militari dejeni pleacă în misiune în Afganistan
Peste 400 de militari ai Batalionului 811 Infanterie Protecţia Forţei „Dragonii Transilvani” din Dej vor pleca într-o misiune în Afganistan.

În total în teatrul de operaţiuni din acea ţară vor ajunge circa 420 de soldaţi, printre care şi zece femei, primii militari detașați urmând să plece în data de 12 august.

Ei vor participa la misiunea NATO „Resolute Support", în cadrul căreia vor executa timp de şase luni acţiuni de protecţie a forţei la Baza aeriană din Kandahar, de asigurare a libertăţii de mişcare pe căile de comunicaţii şi de consiliere a forţelor de securitate afgane.

Misiunea este condusă de NATO, alianţa atlantică pregătind deja momentul retragerii militare din Afganistan, astfel că Batalionul 811 Infanterie Dej este probabil una dintre ultimele unităţi româneşti care pleacă în teatrul de luptă, informează dej24.ro

Militarii din Dej au participat între anii 2002 şi 2015 la misiuni în teatrele de operaţii din Kosovo, Irak şi Afganistan, dar şi la numeroase exerciţii naţionale şi internaţionale.

Drapelul de Luptă al unităţii a fost decorat de două ori cu Ordinul Naţional „Pentru Merit", odată în 2006, în grad de Cavaler (cu însemne de război), iar a doua oară în 2011, în grad de Ofiţer (cu însemne pentru militari, de război). Acesta a primit, de asemenea, Emblemele de Onoare ale Statului Major al Forţelor Terestre (în 2007) şi ale Statului Major General (în 2014), respectiv Emblema de Onoare a Armatei României (cu însemn de război) în 2014.

Comenteaza