Peste 50% din autovehiculele trase pe dreapta, depistate cu nereguli. Vezi care sunt acestea

Peste 50% din autovehiculele trase pe dreapta, depistate cu nereguli. Vezi care sunt acestea
La mai mult de 50% din autovehiculele controlate în trafic în primele şapte luni ale anului, inspectorii Registrului Auto Român (RAR) au depistat neconformități de natură tehnică sau legate de acte.

La nivelul judeţului Cluj, în perioada 1 ianuarie - 31 iulie, inspectorii RAR, împreună cu reprezentanţi ai Poliţiei Române, au tras pe dreapta 1628 de vehicule. Dintre acestea, la 51,6% au fost constatate diferite neconformități de natură tehnică sau legate de acte, informează RAR. 

Din totalul vehiculelor cu probleme, 34,52% au fost considerate neconforme din punct de vedere al securității rutiere: funcţionare defectuoasă a dispozitivelor de iluminare şi semnalizare, stare necorespunzătoare a şasiului, caroseriei sau a pneurilor, defecţiuni ale sistemului de frânare. În plus, 5,1% dintre cele 34,52% de autovehicule cu probleme prezentau pericol iminent de accident. În cazurile respective, a fost dispusă reţinerea certificatului de înmatriculare, care poate fi redobândit numai după efectuarea unei inspecții tehnice la reprezentanțele RAR.

Printre celelalte nereguli depistate se numără depășirea nivelului maxim admis de poluare (la 11,77% din vehiculele controlate), probleme legate de identificare (la 1,78%) şi neconformități din punct de vedere al dovezii de efectuare a inspecției tehnice periodice (la 2,45%).

Comenteaza