Peste 60 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale la pelerinajul de la Mănăstirea Nicula

Peste 60 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale la pelerinajul de la Mănăstirea Nicula
| Foto: isu cluj

Mii de credincioși au participat la pelerinajul de la Mănăstirea Nicula. Dintre aceștia peste 60 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale.

Misiunea din timpul procesiunilor ocazionate de Hramului Mănăstirii Nicula a luat sfârșit.

Prin intermediul punctului medical avansat, operaționalizat în incinta Mănăstirii de către unitatea ISU Cluj, în colaborare cu personalul medical și voluntarii SMURD, au fost acordate îngrijiri medicale pentru 61 de persoane prezente la eveniment.

“Dintre acestea doar 6 au necesitat transportul la spital pentru îngrijiri medicale de specialitate. În general, afecțiunile pentru care s-a solicitat sprijinul salvatorilor au fost diverse, însă de cele multe ori au fost situații cauzate de hidratarea insuficientă și epuizarea participanților pe timpul temperaturilor ridicate. În perimetrul mănăstirii au fost prezenți zilnic 15 pompieri pentru a oferi la nevoie răspunsul eficient în cazul situațiilor de urgență”, precizează ISU Cluj.

Totodată, au fost pregătite în permanență două autospeciale pentru stins incendii și două ambulanțe SMURD.

Acțiunile au fost desfășurate în cooperare cu structurile județene din subordinea ministerului afacerilor interne și Serviciul Județean de Ambulanță Cluj. 
 

Comenteaza