Foto Peste 6.000 de copii au făcut „primii pași” pe Marte la Iulius Mall Cluj, cu sprijinul NTT DATA Romania

Peste 6.000 de copii au făcut „primii pași” pe Marte la Iulius Mall Cluj, cu sprijinul NTT DATA Romania

Expoziția interactivă „First Kids on Mars” s-a încheiat, iar în cele 12 zile nu mai puțin de 6.400 de copii au învățat despre Univers și Marte. NTT DATA Romania a fost partener al evenimentului și a asigurat accesul gratuit al celor mici.

Un număr mare de copii a răspuns invitației lansate de Iulius Mall Cluj și NTT DATA Romania. Ce mici s-au distrat și au învățat în timp ce au plecat într-o aventură pe Marte. Cu un circuit inedit, unde s-au îmbrăcat în cosmonauți și au îndeplinit mai multe misiuni spațiale, cei mici au pătruns pe tărâmul Planetei Roșii. Expoziția le-a dat prilejul celor 6.400 de copii să pășească în lumea astronauților cu sprijinul tehnologiilor moderne.

Totodată, cei mici au lansat cu ajutorul unui panou de comandă o rachetă pe Marte, iar ca să poată respira pe noua planetă pe care o ocupau, copiii au creat oxigen cu plante din baza marțiană. În călătoria lor, mini-cosmonauții au fost însoțiți de robotul Curiosity, care i-a ajutat să descopere tărâmul planetei roșii. La finalul aventurii, aceștia au primit diplome de exploratori și s-au fotografiat la photo booth-ul special amenajat pentru ei ca să nu uite de „primii lor pași” pe Marte.

Evenimentul a avut loc în perioada 13-24 noiembrie 2019, în intervalul orar 10.00-22.00, în Atriumul Principal al Iulius Mall. Accesul a fost gratuit și asigurat de partenerul evenimentului, NTT DATA Romania.

Comenteaza