Peste 80 de elevi și profesori de la un liceu au ajuns la spital cu simptome de intoxicaţie. Cauza, un mister

Peste 80 de elevi și profesori de la un liceu au ajuns la spital cu simptome de intoxicaţie. Cauza, un mister
Imagine cu caracter ilustrativ | Foto: turnulsfatului.ro

Zeci de elevi şi profesori de la Colegiul Naţional C.D. Loga din Timişoara au ajuns la Spitalul de Copii ”Louis Ţurcanu” şi la Spitalul Municipal din Timişoara, cu simptome de intoxicaţie.

Nu se cunoaşte cauza, mai ales că unitatea de învăţământ nu are cantină, nu este racordată la gazele naturale şi nici nu a fost făcută dezinsecţie sau deratizare. Cursurile şcolare au fost suspendate miercuri, 3 aprilie, scrie News.ro.

O şedinţă a Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă a început la ora 9.00, la Prefectura Timiş, după situaţia de la Colegiul Naţional C.D. Loga din Timişoara unde zeci de elevi şi profesori au ajuns la spital cu simptome de intoxicaţie. DSP prelevează probe din unitatea de învăţământ, iar cursurile elevilor au fost suspendate miercuri.

”În acest moment copiii au rămas acasă. Echipe ale ISU Banat au fost azi noapte pentru a preleva probe chimice, iar echipe ale DSP se află şi în acest momentîn şcoală pentru a preleva probe din apă, probe de toxicologie şi probe din alimente. Analizăm toate variantele. La ora 9 avem un Judeţean Comitet pentru Situaţii de Urgenţă. Lucrurile sunt în dinamică şi le monitorizăm cu mare atenţie”, a anunţat subprefectul judeţului Timiş, Sorin Ionescu, conform sursei citate.

Potrivit conducerii Colegiului Naţional C.D. Loga din Timişoara, în prezent sunt 12 copii internaţi la spital şi până la ora transmiterii acestei ştiri au fost contabilizate un număr de 86 de cazuri cu simptome de intoxicare atât la elevi, cât şi la profesori.

Zeci de elevi şi profesori de la Colegiul Naţtional C.D. Loga din Timişoara au ajuns la Spitalul de Copii ”Louis Ţurcanu” şi la Spitalul Municipal din Timişoara, cu simptome de intoxicaţie. Nu se cunoaşte cauza, mai ales că unitatea de învăţământ nu are cantină, nu este racordată la gazele naturale şi nici nu a fost făcută dezinsecţie sau deratizare. Cursurile şcolare au fost suspendate miercuri.

Comenteaza