Peste 80 de permise de conducere reținute în doar trei zile, în Cluj. Șoferi beți sau drogați, opriți de polițiști

Peste 80 de permise de conducere reținute în doar trei zile, în Cluj. Șoferi beți sau drogați, opriți de polițiști
| Foto: romania-actualitati.ro

Oamenii legii i-au căutat în trafic pe șoferii care conduc după ce au consumat alcool sau, mai grav, după ce au consumat droguri. Ca rezultat, peste 80 de șoferi au rămas fără carnet de conducere.

Polițiștii clujeni au organizat, în perioada 9-11 februarie, mai multe controale pe drumurile din Cluj pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de evenimente rutiere.

Un exemplu semnficativ din trafic a fost în data de 11 februarie, în jurul orei 01:35, când polițiștii clujeni au depistat un tânăr, de 23 de ani, din comuna Unguraș, în timp ce conducea o autoutilitară pe strada Crângului din municipiul Dej, aflându-se sub influența băuturilor alcoolice, respectiv 0,91 mg/l alcool pur în aerul expirat.

La aceeași dată, în jurul orei 13.15, oamenii legii au depistat pe strada 1 Mai din municipiul Dej, un tânăr de 29 de ani, care conducea un autoturism, aflându-se sub influența băuturilor alcoolice, respectiv 0,25 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză, polițiștii efectuează cercetări sub aspectul savârşirii infracţiunii conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Un alt caz a fost când polițiștii au oprit, în data de 11 februarie, în jurul orei 21.15, în trafic, pe strada Hășdății din municipiul Gherla, un autoturism condus de un tânăr, de 26 de ani, din municipiu.

"Acesta a fost testat cu aparatul pentru detectarea substanțelor psihoactive, reieșind indicii cu privire la prezența acestora, motiv pentru care i-au fost recoltate probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului de substanțe interzise. Menționăm că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal. În cauză sunt efectuate cercetări sub aspectul infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe", a transmis IPJ Cluj.

În cele trei zile, în cadrul acțiunii derulate pe arterele rutiere din întreg județul Cluj au fost efectuate aproximativ 400 de testări cu aparatul etilotest, au fost aplicate 607 sancțiuni contravenționale, iar 83 de permise de conducere au fost reținute.

Dintre cele 83 de permise reținute, 45 au fost pentru încălcarea regimului legal de viteză, 9 pentru conducerea sub influența alcoolului sau a altor substanțe, iar 29 pentru alte abateri.

Comenteaza