Petiţie împotriva evacuării romilor de pe Cantonului, la festivalul IRAF

Petiţie împotriva evacuării romilor de pe Cantonului, la festivalul IRAF
Petiţia care militează împotriva evacuării mai multor sute de familii de pe strada Cantonului a fost prezentată sâmbătă seara la Festivalul Internaţional de Artă Romani (IRAF) din Cluj-Napoca.

"În urma apelului de solidarizare, am strâns la finalul concertului Mitsoura peste 100 de semnături, care se alătură celor aproximativ 130 de semnături din mediul online, strânse la doar câteva zile de la lansarea petiției", spun membrii Grupului de Lucru al Organizaţiilor Civile (GLOC).

 

Aceştia adaugă că familiile care ar urma să fie evacuate au primit în folosinţă gratuită, pe baza unor contracte de comodat, mai multe case modeste construite de organizaţii de caritate, cu acordul autorităţilor locale. "Aceste organizaţii, la rândul lor, au încheiat protocoale de colaborare cu Primăria municipiului Cluj-Napoca în 2004, precum şi în 2005, prin care se afirmă că terenul de pe strada Cantonului aparţine primăriei, iar aceasta se obligă să asigure terenul pentru construirea a 30, respectiv a 20 de locuinţe, precum şi documentaţia şi avizele necesare construirii", adaugă aceştia.

 

Amintim că romii care locuiesc pe Cantonului au primit în luna mai o somaţie prin care li se cere să părăsească locuinţele, pentru că acestea ar ocupa abuziv terenurile CFR şi linia ferată din Someşeni. Vezi aici detalii

 

Vezi aici petiţia

Comenteaza