Foto Petrecăreții din Tarnița s-au trezit cu poliția lângă ei

Petrecăreții din Tarnița s-au trezit cu poliția lângă ei
Petrecăreții din Tarnița s-au trezit cu poliția lângă ei
Petrecăreții din Tarnița s-au trezit cu poliția lângă ei
Petrecăreții din Tarnița s-au trezit cu poliția lângă ei
Petrecăreții din Tarnița s-au trezit cu poliția lângă ei
Petrecăreții din Tarnița s-au trezit cu poliția lângă ei
Petrecăreții din Tarnița s-au trezit cu poliția lângă ei

Instituțiile de asigurare a ordinii publice din Cluj au descins pe Lacul Tarnița și la Băile Cojocna să vadă cum se respectă măsurile împotriva coronavirusului.

Sâmbătă s-a desfășurat o acțiune în sistem integrat, participând Poliția Municipiului Cluj-Napoca, Inspectoratul de Jandarmi Județean Cluj, Gruparea de Mobilă de Jandarmi Cluj, Poliția Locală Cluj-Napoca.

Acțiunea s-a desfășurat în trei etape, acționându-se în zone unde exista riscul aglomerării de persoane: piețe, supermaketuri, parcuri, baze sportive, centre comerciale, terase, mijloace de transport în comun, săli de jocuri, zone de agrement, dar și la Lacul Tarnița sau Băile Cojocna.

Polițiștii au acționat în vederea respectării măsurilor pentru împiedicarea răspândirii coronavirusului și conștientizarea populației cu privire la necesitatea respectării acestora.

În prima etapă, desfășurată în intervalul orar 11:00-13:00, s-a verificat respectarea măsurilor de siguranță în zona piețelor, supermarketurilor, parcurilor, bazelor sportive, zonelor de agrement Lacul Tarnița și Băile Cojocna.

80 de persoane au fost legitimate, fiind verificate 62 de societăți comerciale și 12 locații de agrement. În urma abaterilor constatate, au fost aplicate 31 de sancțiuni contravenționale.

14 persoane au fost sancționate pentru nerespectarea măsurilor de protecție împotriva noului coronavirus, șapte conducători auto au fost sancționați pentru încălcări ale normelor rutiere în vigoare și 10 persoane au fost sancționate pentru abateri ale altor norme legale.

Controale în mall-uri și la “păcănele”

În intervalul orar 18:00-12:00, s-a desfășurat cea de-a doua etapă a acțiunii, efectuându-se verificări în centrele comerciale, terase din zona centrală, restaurante din municipiu și din comunele arondate. Au fost efectuate verificări în 57 de mijloace de transport în comun.

Au fost legitimate 150 de persoane și verificate 78 de societăți comerciale. În urma abaterilor constatate, s-a impus aplicarea a 22 de sancțiuni contravenționale, 19 fiind aplicate pentru nerespectarea egii privind măsurile pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Cea de-a treia parte a acțiunii a fost dedicată sălilor de jocuri din Cluj-Napoca. În intervalul orar 23:00-01:00 au fost verificate 42 de locații, fiind legitimate 50 de persoane. În urma verificărilor au fost aplicate două sancțiuni contravenționale conform legii pentru tulburarea ordinii și liniștii publice. Acțiunile vor continua.

Filtru de seară pe Bulevardul Muncii

În intervalul orar 16:00-18:00, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Cluj-Napoca au acționat pe Bd. Muncii. Scopul acțiunii a fost verificarea respectării măsurilor privind protecția împotriva COVID-19.

Au fost verificate și alte aspecte privind legalitatea transportului de persoane. În cadrul acțiunii au fost legitimate peste 70 de persoane, fiind verificate 25 de mijloace de transport în comun.

În urma neregulilor constatate au fost aplicate 15 sancțiuni contravenționale, nouă pentru nerespectarea măsurilor privind protecția împotriva noului virus și trei pentru abateri ale normelor privind circulația pe drumurile publice.

Descindere la terasele din Câmpia Turzii

Poliția Municipiului Câmpia Turzii și Secția 4 Poliția Rurală au acționat în vederea limitării răspândirii noului tip de coronavirus. În cadrul acțiunii desfășurate în intervalul orar 16:00-20:00, polițiștii au verificat respectarea măsurilor legale pe terasele din municipiu, dar și în mijloacele de transport în comun.

În cadrul acțiunii au fost controlate 21 de terase din municipiu și comunele arondate, fiind verificate 13 mijloace de transport în comun.

În urma abaterilor constatate, au fost aplicate 12 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor privind răspândirea COVID-19, abateri ale normelor rutiere în vigoare, dar și la legea privind încălcarea unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.

Comenteaza