Petrecere cu 100 de persoane în centrul Clujului, oprită de polițiști

Petrecere cu 100 de persoane în centrul Clujului, oprită de polițiști

Polițiștii clujeni au efectuat o razie în noaptea de vineri spre sâmbătă și au oprit o petrecere cu peste 100 de persoane în centrul municipiului Cluj-Napoca.

„În cadrul activităților demarate, s-a constatat faptul că, în interiorul unui local situat în centrul municipiului, se desfășoară un eveniment privat, cu participarea mai multor persoane, fiind astfel încălcate prevederile legale impuse în contextul pandemic. Au fost identificate 116 persoane, precum și organizatorul evenimentului, căruia i-a fost aplicată o sancțiune contravențională în valoare de 15.000 de lei, conform Legii 55/2020. De asemenea, verificările polițiștilor specializați în investigarea criminalității economice au condus la aplicarea unei sancțiuni în baza OUG 28/1999, privind obligația operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat. Urmează a fi aplicate măsurile legale și fața de ceilalți participanți la evenimentul în cauză.”, a transmis IPJ Cluj.

În aceeași seară, polițiștii au aplicat o amendă de 20.000 de lei unor persoane care participau la un eveniment organizat. „De asemenea, în cadrul acțiunii, în jurul orei 22.45, polițistii municipiului Cluj-Napoca au identificat un alt local situat în centrul municipiului, în interiorul căruia nu erau respectate măsurile legale impuse în contextul pandemic, fiind în desfășurare un eveniment privat. Au fost aplicate astfel măsurile prevăzute de Legea 55/2020, 36 de persoane care participau la evenimentul organizat fiind sancționate contravențional cu amenzi în valoare totală de 20.000 de lei. De asemenea, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au aplicat măsurile legale conform OUG 28/1999, privind obligația operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat. În ambele situații constate sunt efectuate în continuare cercetări în cadrul unor dosare penale întocmite sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor.”, a transmis IPJ Cluj.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza