Petrecerea timpului liber în Cluj, deficitară. „Măcar șase luni pe an nu ai de ales decât între mall, baruri și terase, forme banale de consum„

Petrecerea timpului liber în Cluj, deficitară. „Măcar șase luni pe an nu ai de ales decât între mall, baruri și terase, forme banale de consum„
| Foto: monitoruldecj.ro

Profesorul Ciprian Mihali a scos în evidență un capitol la care Clujul este deficitar, locurile de divertisment. Acesta spune că, cel puțin 6 luni pe an, calitatea petrecerii timpului liber în Cluj suferă, deoarece nu ai de ales decât între mall, baruri și terase, adică între forme banale de consum.

„Cluj. Duminică după-amiază. Tentativă de a ieși în oraș. Printre puținele locuri de divertisment, complexul Leul. Un loc murdar și haotic, prost gestionat, în care se înghesuie grupuri-grupuri de tineri în spații insalubre, în care se ajunge pe niște scări rulante care nu funcționează, prin adevărate aventuri printre gunoaie, geamuri sparte, containere și cutii aruncate.  Totul într-o piață Mihai Viteazu ca un semn al eșecului urbanismului clujean.

Calitatea petrecerii timpului liber în Cluj rămâne foarte deficitară. Măcar șase luni pe an nu ai de ales decât între mall, baruri și terase, adică între forme banale de consum. De calitatea timpului liber depinde în mare măsură calitatea vieții. Între Netflix și mall e un hău pe care nu-l putem încă umple cu alternative de viață bună împreună”, a scris Ciprian Mihali.

Comenteaza