Piață agroalimentară nouă în Mănăștur; comisarul european pentru agricultură: "dăm bani europeni pentru pieţe" VIDEO

Piață agroalimentară nouă în Mănăștur; comisarul european pentru agricultură:
Cartierul Mănăştur din Cluj-Napoca va avea o a treia piaţă agroalimentară, „într-o zonă mai aglomerată", spune astăzi primarul Sorin Apostu. Construcţia de astfel de spaţii trebuie încurajată, adaugă comisarul european pentru agricultură, Dacian Cioloş, prezent la Cluj.


">

Apostu a refuzat să menţioneze unde şi când va fi construită această piaţă. „Lăsaţi-mi subiecte pentru următoarele conferinţe de presă", a explicat el.

„Construcţia acestor pieţe este un element care poate juca un rol esențial în menținerea producției locale și valorificarea pe piață a producătorilor mici și mijlocii", a explicat Cioloş.

„Exemplul este unul de urmat, în viitoarea Politică Agricolă Comună vom susține financiar astfel de inițiative, pentru că promovează organizarea producătorilor şi oferă finanţare pentru investiţiile în infrastructura pentru comercializarea acestor produse", a adăugat comisarul european. În această variantă însă finanţarea pentru construcţia de pieţe agroalimentare este posibilă doar după 2013, când devine efectivă noua Politică Agricolă Comună a Uniunii Europene.

 

În acest moment în Mănăştur funcţionează două pieţe - Flora şi Ion Meşter.

Comenteaza