Piața care rupe alianța. 14 standuri cu legume la prima oră, în piaţa volantă din centrul Clujului FOTO / VIDEO

Piața care rupe alianța. 14 standuri cu legume la prima oră, în piaţa volantă din centrul Clujului FOTO / VIDEO
Piaţa volantă de legume din piaţa Unirii s-a deschis sâmbătă dimineaţa la ora 7 fără incidente. Cu cinci minute după deschiderea pentru clienţi, în piaţă erau deja amenajate 14 standuri cu legume, chiar dacă Primăria anunţa un total de 100 de standuri.

Majoritatea fermierilor care vând legume cu standuri amplasate chiar în faţa portbagajului maşinii vin din comuna Mihai Viteazu. "Am aflat de la radio şi ştiam că a fost şi acum doi ani o piaţă volantă în piaţa Mihai Viteazu", aşa că am venit şi eu, spune fermierul Nagy Dominic (59 ani). El vinde ceapă roşie, morcovi, porumb - "zaharat, nu pentru porci", cum ţine să precizeze, ardei, roşii şi conopidă. "Am certificat de producător, vând doar ce am cultivat în grădeină", spune el.

Adriana Turcu (50 ani) a ajuns în piaţa volantă de legume încă de la ora 5 dimineaţa. "Ne-am aşezat în ordinea sosirii", spune ea explicând amplasarea standurilor în piaţă. Ea vinde roşii "de grădină, să scrieţi, că e important", cu 2,5 lei, varză cu 1,5 lei, ardei cu 3,5 lei şi castraveţi - pentru salată cu 1,5 lei şi pentru murat cu 3 lei.

Piaţa s-a deschis pentru public la ora 7 iar printre primii cumpărători s-a aflat şi preşedintele Camerei de Comerţ Cluj, Ştefan Dimitriu.

UDMR a afirmat vineri că va rupe coaliţia locală dacă această piață volantă se va deschide în Unirii.

"Dacă mâine (astăzi - n. red.), la ora 7 dimineaţă, piaţa volantă va fi deschisă lângă biserica Sf. Mihail, colaborarea cu PDL în municipiul Cluj-Napoca e ruptă pe termen lung. Grupul nostru din Consiliul Local Cluj-Napoca (CL) va vota alături de USL sau cum va dori, iar noi, cei trei deputaţi de Cluj, domnul Palfi, domnul Koto, pe care îl consider tot deputat de Cluj, şi cu mine nu vom mai accepta unele decizii ale coaliţiei şi nu le vom mai vota în parlament", a anunţat preşedintele UDMR Cluj, deputatul Mate Andras Levente, după şedinţa Biroului Permanent al organizaţiei de vineri.

Maghiarii sunt nemulțumiți că piața a fost instalată chiar în Piața Unirii, lângă biserica Sf. Mihail și vizavi de Consulatul Ungariei, iar şeful UDMR Cluj, Mate Levente, a spus sâmbătă dimineaţa că organizarea acestei pieţe este "ultima picătură" în relaţia cu PDL.

UPDATE La ora 10, în piață sosiseră 28 de producători agricoli.

Vezi aici cum arăta piaţa la ora 6.50, cu puţin timp înainte de a fi deschisă pentru clujeni


Comenteaza