Piaţa Mihai Viteazul, decorată pentru sărbătorile de iarnă de clujeni. Cum va arăta

Piaţa Mihai Viteazul, decorată pentru sărbătorile de iarnă de clujeni. Cum va arăta
În această iarnă, de iluminatul festiv al Pieţei Mihai Viteazul nu se vor ocupa autorităţile locale, ci clujenii. Mai precis, câştigătorii ediţiei de debut a concursului "Lights On".

Organizată cu scopul de a populariza și de a evidenţia potențialul unei pieţe din centrul oraşului prin iluminat și prin decorațiuni specifice sărbătorilor de final de an, competiţia a reuşit să capteze interesul câtorva clujeni, motivaţi şi de perspectiva adjudecării celor 1.000 de euro puşi în joc.

Astfel, în concurs au fost înscrise nouă propuneri, fiecare prezentând viziuni diferite în ceea ce priveşte pavoazarea pieţei pe durata sărbătorilor de iarnă. Dintre acestea, câştigătoare fost desemnată ideea Dianei Siminic și a lui Barbu Precup, "Snowballs", în centrul căreia se află corpuri luminoase sub formă de bulgări de zăpadă.

"Proiectul câştigător a întrunit cel mai mare număr de voturi. Sigur că niciuna dintre prezenţele în concurs nu este definitivă şi exhaustivă. De aceea juriul a considerat că poate să facă recomandări pentru câştigătorul premiului. Proiectul va trebui desigur finalizat şi concretizat împreună cu cei care fac partea tehnică, cu executanţii lucrării", a declarat preşedintele juriului, arhitectul şef al municipiului, Ligia Subţirică.Image and video hosting by TinyPic

Printre amendamentele aduse de membrii juriului se numără amplasarea unui brad la intrarea dinspre intersecția străzilor Horea, Barițiu și Regele Ferdinand și ornarea lui în concordanță cu elementele proiectului, utilizarea spațiului fântânii arteziene și amplasarea de corpuri luminoase în acea zonă, respectiv utilizarea corpurilor luminoase amplasate atât la nivelul solului, cât și la un nivel aflat deasupra lui. 

Pe parcursul jurizării au fost luate în considerare originalitatea propunerilor, coerența soluțiilor în ansamblul pieței, îmbinarea elementelor de iluminat cu elemente decorative tematice propuse, sustenabilitatea sau replicabilitatea propunerilor în anii următori, corelarea lor cu bugetul propus de promotor şi includerea în soluțiile propuse a unor intervenții din materiale reciclate.

Din juriu au mai făcut parte rectorul Universității de Artă și Design, Radu Solovăstru, brand arhitectul Beniamin Pop, arhitectul Răzvan Luca, actorul Mihail Onaca, arhitectul Sorin Dan Clinci, iniţiatorul CJX, Gabriel Aldea, şi managerul Daisler Print House, Dani Daisler. 

"Lights On" este o inițiativă Daisler Print House, organizată în parteneriat cu Primăria Municipiului Cluj-Napoca și cu Asociația Plai. Toate lucrările depuse în cadrul concursului vor fi expuse în cadrul ZAIN între 13 și 15 noiembrie.

Comenteaza