Foto Piața neconvențională de flori și-a atins scopul: Potaissa, reintrodusă în circuitul turistic al Clujului

Piața neconvențională de flori și-a atins scopul: Potaissa, reintrodusă în circuitul turistic al Clujului

Strada Potaissa va fi reintrodusă în circuitul turistic al Clujului. Reușita se datorează unei inițiative care, preț de un weekend, de trei ani încoace, transformă zona într-o piață neconvențională de flori, cu cafenele în aer liber, ateliere pentru copii și concerte la ceas de seară. 

"Cândva, poate se va scrie povestea străzii Potaissa aşa cum am văzut-o eu. Care a început cu un apel pe Facebook acum doi ani şi ceva prin care ceream ajutorul vostru pentru a găsi florişti şi producători de plante cu ajutorul cărora să schimbăm o stradă.  O stradă care putea fi altfel. Şi care de azi înainte va fi. 

Doi ani şi trei ediții a pieței de flori mai târziu, strada Potaissa devine o poveste distinctă, după ce în vizită pe stradă şi la o poveste cu vecinii, Ovidiu Cîmpean (director în cadrul municipalității, n. red.) a promis că Primăria Cluj-Napoca va începe procedurile de expropriere pentru bucata verde de teren, de regulă plină de bălării, una dintre dintre anomaliile din centrul oraşului.

Alte trei lucruri care se vor schimba în zonă țin de iluminatul public care se va rezolva curând, de cele două case abandonate (toată lumea le-ar vrea acum baruri, mai puțin eu) şi de reintroducerea zidului în circuitul turistic prin montarea unor indicatoare explicative. Dincolo de like-uri, share-uri, vibe, muzici şi flori, am realizat prima masă între vecini şi autorități cu focus pe dezvoltarea unei zone cu un potențial fantastic.

Unul care ar trebui însă să rămână aşa.  Ne bucurăm că s-a întâmplat strada Potaissa, ediția cu numărul trei. Pare că misiunea noastră în zonă s-a încheiat cu o victorie, una muncită extrem de greu", a scris Andi Daiszler, președintele asociației care a pornit această inițiativă, pe Facebook.

Piața de flori neconvențională a revenit pe strada Potaissa din Cluj-Napoca, între 14 și 16 iunie. De această dată, dimensiunile târgului de plante s-au dublat față de anii precedenți, evenimentul desfășurându-se pe un areal cuprins între intersecția cu str. Napoca și intersecția cu str. Universității.

Aici au avut loc și ateliere și concerte, iar administrația locală a stat de vorbă cu locuitorii pentru reintroducerea străzii în circuitul turistic. Evenimentul s-a încheiat cu un picnic la care au fost invitați toți clujenii. Nu în ultimul rând, celebra instalație "Mi-e dor de tine" a fost poziționată deasupra intrării pe str. Potaissa, loc în care a prins viață în urmă cu trei ani.

 

Comenteaza