Pictură pe asfalt, pe Piezișă, de 10.000 de euro

Pictură pe asfalt, pe Piezișă, de 10.000 de euro

Consilierii locali vor aproba un proiectul „Asphalt Art Initiative”, finanțat prin grantul Bloomberg Philanthropies și contribuția municipiului Cluj-Napoca, în valoare de 45.760 de lei.

Proiectul implică realizarea unei picturi (artă pe asfalt) pe strada Piezișă din campusul studențesc Hasdeu. Se va organiza un concurs cu premii, cu eveniment inaugural, după ce pictura va fi finalizată.

„Obiectul proiectului este întărirea colaborării dintre actorii sociali implicați în viața comunității, prin artă. Proiectul constă în realizarea unei picturi stradale iar pentru desemnarea celui/celor care vor implementa acest proiect va fi lansat un concurs de idei. Concursul de idei va stabili niște criterii clare și o temă pe care concurenții o vor respecta în pregătirea proiectelor lor. În urma acestui concurs de idei, un juriu va decide câștigătorul ce va realiza pictura stradală. Strada pilot pentru intervenție este strada Piezișă, o strada intens circulată de către studenții aflați în campusul universitar adiacent. Totodată, în cadrul proiectului, după realizarea picturii, va fi organizat un eveniment comunitar și educativ pe strada pilot, implicând tinerii și actorii interesați din oraș”, arată Primăria, în cadrul proiectului de hotărâre aflat pe masa Consiliului Local la ședința din 7 septembrie.

 

Etichete
Comenteaza