Pietonii şi şoferii indisciplinaţi, taxaţi de poliţişti. Principalele nereguli depistate

Pietonii şi şoferii indisciplinaţi, taxaţi de poliţişti. Principalele nereguli depistate
Poliţiştii rutieri din cadrul Poliţiei municipiului Cluj-Napoca au desfăşurat luni mai multe acţiuni punctuale pentru prevenirea şi sancţionarea abaterilor rutiere.

În cadrul acţiunii au fost aplicate 76 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 13.335 lei. 11 pietoni au fost amendaţi pentru traversări neregulamentare, în timp ce 11 conducători auto au fost sancționați pentru neacordare de prioritate pietonilor, alţi 8 pentru nerespectarea culorii roșii a semaforului, 9 pentru staționări/ opriri neregulamentare, iar 6 pentru nerespectarea regimului legal de viteză.

De asemenea, 6 şoferi au fost sancţionaţi pentru utilizarea telefonului mobil în timpul conducerii autovehiculelor, fără a utiliza sistemul "mâini libere".

Ca măsuri complementare au fost reținute 22 permise de conducere și trei certificate de înmatriculare. Totodată, polițiștii au constatat două infracțiuni rutiere, fiind depistați doi conducători auto care circulau pe străzile Regele Ferdinand și Dorobanților deși aveau suspendat dreptul de a conduce autovehicule.

În cauze se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui autovehicul pe drumurile publice având suspendat dreptul de a conduce, faptă prevăzută şi pedepsită de Codul penal.

Comenteaza