Pietonii şi şoferii indisciplinaţi, taxaţi de poliţişti. Razie pe principalele artere de circulaţie

Pietonii şi şoferii indisciplinaţi, taxaţi de poliţişti. Razie pe principalele artere de circulaţie
Poliţiştii clujeni au fost prezenţi luni pe principalele artere de circulaţie pentru a fluidiza traficul şi pentru a preveni producerea de accidente.

Aceştia au acţionat cu precădere pe străzile Traian Vuia, Aurel Vlaicu, Fabricii, Calea Baciului, Calea Turzii, Calea Floreşti. "Pentru abaterile constatate, s-a impus aplicarea a 75 de sancţiuni contravenţionale, fiind reţinute nouă permise de conducere şi trei certificate de înmatriculare", au informat oamenii legii.

De asemenea, poliţiştii au sancţionat 18 pietoni care s-au angajat în traversări neregulamentare şi şase conducători auto care nu au acordat prioritate de trecere acestora.

În acelaşi timp, pentru prevenirea evenimentelor rutiere produse pe fondul condițiilor meteo-rutiere nefavorabile, polițiștii recomandă conducătorilor de autovehicule să circule cu viteză redusă, să păstreze distanţa în mers, pentru a putea opri în condiţii de siguranţă şi să nu se angajeze în efectuarea unor manevre riscante în trafic.

De asemenea, în situația conducerii autovehiculelor în condiții de ploaie este necesară utilizarea luminilor de întâlnire şi pe timpul zilei, pentru toate categoriile de drumuri, precum şi a celor de ceaţă în cazul apariţiei acestui fenomen.

Etichete
Comenteaza