Pisică împuşcată în Feleac

Pisică împuşcată în Feleac
Stăpânii unei pisici împuşcate cel mai probabil cu o puşcă de vânătoare se pregătesc să depună plângere la Poliţie pentru identificare făptaşilor. Stăpânii animalului cred că e vorba de rea intenţie şi sadism şi nu de un accident.

Pisica Iu a dispărut de acasă la sfârşitul săptămânii trecute, vineri, şi nu a mai fost de găsit. „Sâmbătă s-a întors şi şchiopăta, am văzut că era luxată o lăbuţă. Am vrut s-o ducem la veterinar luni, însă duminică piciorul s-a umflat foarte tare aşa că am dus-o la urgenţă la un cabinet. Mi-au spus că are piciorul drept din faţă rupt şi că trebuie să i se facă o radiografie. Apoi luni, ni s-a spus că are urme de glonţ", a povestit Melinda, proprietara pisicii.

 

Zona în care s-a petrecut accidentul este situată pe strada Prundărie din Feleac, spre capătul satului, loc în care se organizează des, vânători. „Împuşcăturile se aud direct din casă, tot timpul, le aud din fotoliu", a spus un alt locuitor din Prundărie. Iu a fost internată şi operată pentru a i se extrage cele două alice vizibile pe radiografie. „Vom depune o plângere penală şi sperăm că autorii vor fi identificaţi, în acest caz e vorba clar de rea voinţă", a spus şi Radu Ţărmure, vicepresedintele Asociaţiei de Protecţia şi Controlul Animalelor.

De altfel, zona în care locuieşte pisica accidentată este situată pe teritoriul Fondului 36 de vânătoare Feleacu, însă primarul localităţii, Nicolae Balea exclude varianta ca animalul să fi fost atins de un glonţ rătăcit. "Eu sunt şi şeful Partidei de vânătoare, dar sezonul a fost închis, abia acum se deschide sezonul la căpriori. Noi suntem la limită cu Partida Ştiinţa din Făget şi nu am cunoştinţă dacă au mai fost împuşcate animale", a spus Balea. El a mai adăugat că potrivit legii fondului cinegetic, orice animal domestic - câini - neindentificat şi fără stăpân găsit la 200 de metri de ultima casă, poate fi împuşcat de vânători.

Comenteaza