Plăcuţe în limba maghiară, vandalizate într-un sat din Cluj

Plăcuţe în limba maghiară, vandalizate într-un sat din Cluj
| Foto: Facebook/ Csoma Botond

O plăcuţă bilingvă amplasată la intrarea într-un sat din judeţul Cluj a fost vandalizată, denumirea în limba maghiară a localităţii fiind acoperită cu vopsea neagră. UDMR va depune plângere la poliţie.

Preşedintele UDMR Cluj, deputatul Botond Csoma, a publicat, pe Facebook, o fotografie cu plăcuţa bilingvă de la intrarea în satul Mera. Denumirea în limba maghiară a localităţii este acoperită cu vopsea neagră.

„Azi, în drum spre Baciu, la şedinţa organizaţiei locale a UDMR, la Mera am observat că limba maghiară deranjează din nou. Mâine, Attila Szasz Zsiga, preşedintele organizaţiei locale din Mera, va depune plângere la poliţie şi va cere primăriei să facă demersurile necesare în vederea curăţirii indicatorului de localitate”, a scris liderul UDMR Cluj.

Un incident similar a avut loc în ianuarie, când mai multe indicatoare cu denumirea în limba maghiară a localităţilor Gheorgheni, Lacul Roşu, Miercurea Ciuc, din judeţul Harghita, au fost acoperite cu vopsea. În ultimul caz, poliţiştii l-au prins pe un bărbat din Bacău, care a recunoscut că a vopsit indicatoarele, fapte pentru care riscă o pedeapsă de până la doi ani de închisoare.

Comenteaza