Plajele din Cipru și Grecia printre primele 5 cele mai curate din Europa

Plajele din Cipru și Grecia printre primele 5 cele mai curate din Europa
| Foto: greekcitytimes.com

Un nou studiu realizat de Agenția Europeană de Mediu (European Environment Agency - EEA) a dezvăluit că Cipru și Grecia se află între primele cinci țări din Europa, fiind clasate printre cele mai curate în ce priveşte apa mării.

Raportul a pus Cipru pe primul loc cu 99,1%, Austria pe locul doi cu 98,5%, urmată de Malta cu 97,7%, Grecia cu 95,7% și Croația cu 95,6%, scrie Greek City Times.

Agenția Europeană de Mediu observă că calitatea apei mării este, în general, mai bună în locurile de coastă decât cele interioare, 87,4% din zonele de îmbăiere costiere fiind clasificate drept excelente, față de 79,15% din apele interioare.

Evaluarea anuală a plajelor europene de scăldat arată cât de bine sunt puse în aplicare măsurile de protecție a mediului, permițând oamenilor să ia decizii în cunoștință de cauză unde să meargă pentru a se bucura cel mai bine de locurile de baie interioare și de coastă ale Europei.

În 2019, țările au identificat 22.295 de locuri de scăldat, cu 164 mai multe decât anul precedent și cu 813 mai multe decât în ​​sezonul de scăldat din 2015.

Săptămâna trecută, Grecia a anunțat un set revizuit de reglementări privind plajele care urmează să fie implementate pe toate plajele grecești, pentru a reduce riscul contagiunii Covid-19.

De asemenea, Grecia a fost recent ocupată pe locul doi în lume pentru lista de premii pentru calitatea Steagului Albastru a plajelor, porturilor și a bărcilor cu turism durabil.

Comenteaza