Foto "Plantăm la Câmpenești" - pădure veche, care a ars acum 10 ani, readusă la viață de peste 400 de voluntari

"Plantăm la Câmpenești" -  pădure veche, care a ars acum 10 ani, readusă la viață de peste 400 de voluntari
Campanie de ecologizare și împădurire demarată de social-democrații clujeni
Campanie de ecologizare și împădurire demarată de social-democrații clujeni
Campanie de ecologizare și împădurire demarată de social-democrații clujeni

Acțiunea de plantare și ecologizare "Plantăm la Câmpenești", organizată de Primăria Apahida împreună cu ONG-ul ”Plantăm în România”, a avut ca scop principal readucerea la viață a unei păduri vechi ce a ars în urmă cu 10 ani, prin mobilizarea a peste 400 de voluntari.

În cadrul proiectului național de împădurire PSD, social democrații clujeni s-au alăturat campaniei ”Plantăm la Câmpenești”, organizată de primăria Apahida împreună cu ONG-ul ”Plantăm în România”, care a avut ca scop readucerea la viață a unei păduri vechi din zonă, mistuită de foc acum un deceniu.

„Natura ne aduce mai aproape de ceea ce suntem, de esența noastră, de aceea este important să o prețuim și să o ajutăm cu fiecare ocazie”, au transmis reprezentanții PSD Cluj.

„Se spune că în viață fiecare om trebuie să planteze un pom, iar noi, social democrații clujeni, în colaborare cu primăria Apahida și ONG-ul "Plantează în România" am reușit să plantăm o pădure. Aceste momente sunt cu adevărat impresionante și este îmbucurător că am fost implicați într-un număr atât de mare la acțiune ”Plantăm la Câmpenești”. De la mic la mare, prin colaborare, ajutor și implicare am plantat în jurul a 10.000 de puieți. Îi felicit pe toți cei care au fost astăzi alături de noi și le mulțumesc tuturor organizațiilor din județul Cluj implicate în aceste acțiuni ce ne aduc speranță”, a declarat Alexandru Cordoș, președintele PSD Cluj.

”Acțiunile de împădurire pe care le derulăm reușesc să ne ofere speranța unui mediu mai curat, un mediu de care să se bucure actualele și viitoarele generații, căci schimbarea se face doar prin implicare, prin acțiuni ce în aparență sunt mici, dar care definesc viitorul societății noastre”, a spus și secretarul executiv al PSD Cluj, Horea Chirteș.

Acțiunea ”Plantăm la Câmpenești” a reprezentat startul unei campanii ce va fi desfășurată în întreg județul Cluj.

”A fost o acțiune ce ne-a oferit prilejul de a fi mai aproape de natură și de oameni. Pe această cale dăm startul unei campanii ce va fi desfășurată la nivelul întregului județ Cluj, unde, împreună cu primarii vom identifica zonele vulnerabile, pentru a reuși pe cât posibil revitalizarea zonelor forestiere”, a susținut subprefectul de Cluj, Răzvan Ciortea, la finalizarea campaniei ”Plantăm la Câmpenești”.

”Îmi doresc să continuam aceste acțiuni, să perpetuăm tradiția, pentru a fi un exemplu pentru generațiile viitoare, căci un copac este mai mult decât un simbol al longevității, frumuseții și compasiunii, este un furnizor și îngrijitor de viață. Astăzi am fost onorat și în același timp mândru să particip la acțiunea de împădurire alături de mulți semeni ai noștrii clujeni”, a declarat, la rândul său, vicepreședintele ANSVSA Cluj, Ioan Oleleu.

Comenteaza