Breaking news Update PLANUL ROŞU ACTIVAT. Patru pacienţi au murit carbonizaţi în urma incendiului de la Spitalul Matei Balș

PLANUL ROŞU ACTIVAT. Patru pacienţi au murit carbonizaţi în urma incendiului de la Spitalul Matei Balș
| Foto: Stirile PRO Tv

Au fost evacuate peste 100 de persoane în urma izbucnirii unui incendiu la un mare spital din capitală care tratează şi pacienţi COVID-19. Autorităţile au confirmat îniţial cel puţin trei decese. 

UPDATE 7:20

Şeful DSU Raed Arafat, ajuns în această dimineaţă la locul incendiului, a confirmat decesul celei de-a patra persoane care a fost resuscitată mai mult timp, însă fără succes. Acesta a transmis că deocamdată nu mai sunt persoane în stare critică. Totodată Arafat a transmis condoleanţe victimelor incendiului. 

_________________________________________________________________________________________________

Un incendiu de proporţii a izbucnit, vineri dimineaţă, la Spitalul Matei Balş din Bucureşti, spital care tratează şi pacienţi infectaţi cu COVID-19. ISU Bucureşti-Ilfov a declanşat Planul Roşu de intervenţie. Au fost evacuate peste 100 de persoane în urma izbucnirii incendiului.

Un bilanţ preliminar arată că trei pacienţi au decedat la parterul pavilionului unde s-a produs incendiul, iar un atul se zbate între viaţă şi moarte. Pacienţii răniţi au fost preluaţi de ambulantele SMURD şi vor fi transportaţi la alte spitale.

Incendiul s-a manifestat la parterul unui corp de clădire cu regim de înălţime P+3, pe două laturi, au transmis pompierii. Focul a fost stins, dar au fost degajări mari de fum în toată clădirea. Salvatorii au constituit echipe de căutare şi salvare a persoanelor, iar din primele informaţii, în clădire se aflau aproximativ 100 de persoane la momentul izbucnirii focului.

„La faţa locului acţionează toate resursele disponibile pentru salvarea persoanelor: ambulanţe, autospeciale pentru victime multiple, spital mobil, descarcerare”, a transmis ISUBIF.

Deocamdată nu se cunoaşte cauza izbucnirii incendiului. Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti se va ocupa de ancheta penală care va fi deschisă. Cel mai probabil printre acuzaţiile care vor fi aduse va fi şi cea de ucidere din culpă. 

Comenteaza