Platforma de stocare temporară a gunoaielor din Cluj, închisă timp de câteva zile. Ce soluţie au găsit firmele de salubrizare VIDEO

Platforma de stocare temporară a gunoaielor din Cluj, închisă timp de câteva zile. Ce soluţie au găsit firmele de salubrizare VIDEO
Noi probleme cu depozitarea gunoiului menajer la Cluj-Napoca. Platforma de stocare temporară a fost închisă timp de câteva zile pentru a fi extinsă, timp în care firmele de salubrizare au fost nevoite să stocheze gunoaiele în propriile utilaje. Rampa a fost redeschisă în această dimineaţă, dar nu poate funcţiona la capacitate maximă.

Conducerea firmei Salprest-Rampă, cea care administrează groapa de gunoi de la Pata Rât, a decis la sfârşitul săptămânii trecute închiderea platformei de stocare temporară, pe care se depozitează în prezent deşeurile clujenilor. Motivul l-a reprezentat faptul că a fost atinsă capacitatea maximă a rampei şi erau necesare lucrări de extindere.

"Vom lucra la decongestionarea platformei de stocare temporară, întrucât este de capacitate mică, deşeurile produse în acest timp, premergătoare sărbătorilor de Paşte au fost în cantităţi mai mari", spune directorul Salprest-Rampă, Eugen Vereş. "Perioada de depozitare a deşeurilor până la deschiderea noului depozit ecologic va fi tot timpul cu probleme. Situaţia se poate rezolva doar prin finalizarea depozitului ecologic. E singura soluţie".

Timp de câteva zile, firmele de salubrizare au fost nevoite să stocheze gunoiul în propriile utilaje. Vezi ce spune directorul Rosal Grup, Sergiu Hossu, în materialul video

Lucrările de extindere trebuiau să dureze o săptămână, dar, presaţi de timp, reprezentaţii Salprest-Rampă au redeschis în această dimineaţă platforma de depozitare. Aceasta nu funcţionează însă la capacitate maximă. Autorităţile spun că directorul rampei de gunoi a fost convocat la o şedinţă.

"Această decizie a fost una internă, a societăţii respective, din informaţiile pe care le avem a avut de făcut o serie de amenajări la depozitul temporar, însă acest lucru nu ar trebui în mod normal să intervină în programul normal de colectare a deşeurilor şi sperăm ca acest lucru să nu se întâmple nici în viitor", spune purtătorul de cuvânt al Primăriei Cluj-Napoca, Oana Buzatu.

Conducerea Consiliului Judeţean Cluj spune că lucrările la centrul de management integrat al deşeurilor au fost reluate. Prima celulă de depozitare nu va fi însă finalizată mai devreme de sfârşitul acestui an.

Reporter: Cosmin Oanţă
Imagine: Călin Fedeleş

Comenteaza