Plimbare cu mașina, terminată cu dosar penal pentru un tânăr din Cluj. Ce au constatat polițiștii?

Plimbare cu mașina, terminată cu dosar penal pentru un tânăr din Cluj. Ce au constatat polițiștii?
| Foto: Poliția Română

Un bărbat de 28 de ani din Apahida a fost oprit de polițiști în timp ce se plimba cu mașina pe drumul Cojocna – Apahida. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest.

Polițiștii Apahida au oprit, la data de 13 noiembrie, în jurul orei 02.45, pentru control un tânăr de 28 de ani, din comuna Apahida, care conducea un autoturism pe DJ 161A din direcția Cojocna spre Apahida.

“Testarea acestuia cu aparatul etilotest a indicat concentrația de 0,71 mg/l alcool pur în aerul expirat, context în care tânărul a fost condus la o unitate medicală, unde i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. De asemenea, în urma verificărilor efectuate s-a constatat că autoturismul condus de acesta nu avea inspecția tehnică periodică valabilă și nu avea polița RCA valabilă, fiind aplicate sancțiuni contravenționale conform prevederilor legale”, a transmis IPJ Cluj.

În cauză au fost demarate cercetări sub aspectul comiterii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului, faptă prevăzută și pedepsită de Codul penal. 

Comenteaza