Ploaie de amenzi la şcolile auto din Cluj. O singură şcoală a scăpat neamendată

Ploaie de amenzi la şcolile auto din Cluj. O singură şcoală a scăpat neamendată
O singură şcoală auto a scăpat de amenzi sau avertismente, într-un control al inspectorilor de muncă din Cluj. În 18 controale, inspectorii au dat 17 sancţiuni.

Amenzi modeste într-un control al inspectorilor de muncă din Cluj, pe tema respectării legislaţiei: controlul a durat o lună, dar inspectorii au descoperit doar 17 amenzi, în 18 controale.

ITM Cluj a desfăşurat în iulie o campanie de control privind respectarea prevederilor legale referitoare la încheierea şi executarea contractelor individuale de muncă, a timpului de muncă şi de odihnă în cadrul şcolilor de conducere pentru profesorii de legislaţie auto şi instructorii auto. Această acţiune a avut loc în cadrul unei campanii organizate la nivel naţional.

"Având în vedere faptul că în ultima perioadă la nivelul Inspecţiei Muncii au fost adresate sesizări având ca obiect nerespectarea prevederilor legale referitoare la timpul de muncă şi timpul de odihnă, instructorul auto fiind persoana care concură la siguranţa circulaţiei rutiere şi trebuie să respecte cu stricteţe timpii de muncă şi de odihnă, s-a considerat oportună declanşarea unor acţiuni de control, cu caracter inopinat, la angajatorii din acest domeniu de activitate", explică ITM Cluj.


Rezultatele campaniei, la şcolile de conducere auto de pe raza judeţului Cluj, sunt 18 controale, 17 sancţiuni aplicate din care 12 avertismente, şi un cuantum al amenzilor de 7.500 de lei,  pentru nerespectarea dispoziţiilor privind munca suplimentară.


Principalele deficienţe constatate sunt neacordarea repausului săptămânal, neorganizarea corectă a evidenţei orelor lucrate şi lipsa certificatului medical la angajare.

Comenteaza