Pod rutier surpat la Valea Drăganului. Se poate circula pe un pod provizoriu

Pod rutier surpat la Valea Drăganului. Se poate circula pe un pod provizoriu

Podul rutier peste râul Crișul Repede care lega Valea Drăganului de șoseaua E 60 s-a prăbușit ieri. La pod erau în curs de derulare lucrări de consolidare.

În zonă a fost deja amenajat un pod provizoriu pentru a se putea circula spre localitățile învecinate, Valea Drăganului, Tranișu și Lunca Vișagului.

”Președintele CJ Cluj Alin Tișe a dispus ieri sesizarea Inspectoratului de Stat în Construcții pentru e nevoie ca acea situație să fie depășită cu rapiditate. Azi a fost sesizată Prefectura Cluj, astfel încât să se constituie comisia care va permite intervenția acolo în această situație de urgență. Există deja de azi noapte un pod provizoriu care fost amenajat, tocmai pentru a se putea circula pe acel traseu și să nu mai fie nevoie de ocolire. La nivelul Consiliului Județean Cluj s-a dispus demararea expertizei care ne va arăta ce anume s-a întâmplat: dacă a fost o eroare de proiectare sau de execuție sau dacă la aceste posibile erori se adaugă și un eventual trafic cu gabarit depășit, peste reglementarea din acea zonă”, a declarat purtătorul de cuvânt al CJ Cluj, Valentin Jucan.

Prefectul Mircea Abrudean a precizat că a fost astăzi în zona afectată de surpare: ”Am fost la fața locului și am constatat situația, mâine vor merge și colegii mei, pentru că am constituit o comisie pentru evaluarea pagubelor. Au fost și ploi în această perioadă care au putut afecta structura de rezistență a podului. Din câte am înțeles până în acest moment constructorul stabilit prin licitație publică s-a apucat de lucru după obținerea autorizației de construire și a când a demarat lucrările la podul care are o structură de rezistență subredă, are peste 70 de ani vechime, s-a produs o surpare. În zonă există două drumuri alternative prin care oamenii pot ajunge la Valea Drăganului, dar s-a amenjat azi noapte și o variantă de trecere prin albia râului paralelă cu podul surpat, deci un pod provizoriu, pe care se poate circula în condiții de siguranță”, a spus acesta.

Deputatul PSD Horia Nasra a solicitat o comisie de anchetă în acest caz. ”Reparația acelui pod este foarte costisitoare iar cei care l-au distrus trebuie să răspundă! În acest context solicit de urgență o comisie de anchetă, care să ofere răspunsuri coerente și rapide dar și soluții urgente, luând în considerare importanța socială și economică a podului care face legătura între Valea Drăganului și E60”.

Lucrările la podul din valea Drăganului fac parte din proiectul de reabilitare și modernizare a Drumului Apusenilor.

Comenteaza