Poliția Cluj, bilanț 2019. Zeci de mii de intervenţii și sute de razii

Poliția Cluj, bilanț 2019. Zeci de mii de intervenţii și sute de razii

Rata infracţionalităţii în judeţul Cluj a fost în scădere în anul care s-a încheiat, comparativ cu 2018, au anunţat, luni, reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ).

Astfel, în 2019, poliţiştii clujeni au avut, pentru menţinerea ordinii publice, 33.164 de intervenţii la evenimente, 17.056 controale directe, 1.672 de acţiuni cu efective mărite şi 215 razii. În cursul acestor acţiuni au fost descoperite 1.344 de infracţiuni, din care 959 în flagrant delict. 

"Activitatea de prevenire a criminalităţii s-a axat, în principal, pe implementarea la nivelul inspectoratului a programelor elaborate în baza priorităţilor naţionale şi locale, iniţierea şi continuarea de proiecte şi campanii secvenţiale de prevenire a criminalităţii, realizarea de cercetări şi analize. Au fost desfăşurate acţiuni de informare şi prevenire în cadrul a numeroase proiecte, dintre care amintim: ,,La cafea cu un polițist”, ,,Copil iubit la bord”,  ,,Siguranță de nota 10”, ,,Hoții îți invadează intimitatea”, Săptămâna Prevenirii Criminalității, ,,Noaptea companiilor”, De mic învăţ să mă feresc de rele” , precum și în cadrul manifestărilor publice: Ziua Poliţiei Române, Orăşelul Copiilor, Zilele Clujului, Festivalul Untold, Festivalul Electric Castle ș.a", se arată în raportul IPJ Cluj.

În 2019, apelurile către 112 au necesitat 27.291 intervenţii ale efectivelor de poliţie, cu 321 intervenții mai puține faţă de anul 2018. De asemenea, tot în cursul anului trecut, poliţia a fost sesizată despre comiterea a 16.876 de infracţiuni, înregistrându-se o scădere de 0,36% a criminalităţii sesizate, comparativ cu perioada similară a anului trecut. În schimb, creşteri semnificative s-au înregistrat la infracţiunile economico-financiare, cu 30,41%.

Comenteaza