Poliția locală a făcut curat în centru. Amenzi de 80.000 de lei

Poliția locală a făcut curat în centru. Amenzi de 80.000 de lei
Pe parcursul săptămânii trecute, poliţiştii locali au aplicat 721 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 79.900 lei, pentru neregulile constatate în zona centrală.

Verificările zilnice au fost organizate în scopul asigurării respectării legislaţiei privind ordinea şi siguranţa publică, traficul rutier şi pietonal, normele de mediu şi mijloacele publicitare.

Cele mai multe sancţiuni, în număr de 262, au fost date pentru neplata taxei în parcările publice cu plată pe străzile M. Kogălniceanu, Avram Iancu, Victor Babeş, Clinicilor, B-dul Eroilor, P-ţa Unirii, George Bariţiu, Republicii şi Cardinal Iuliu Hossu.  Alte 230 de sancţiuni contravenţionale au fost aplicate din cauza opririi/ staţionării şi parcării autovehiculelor în zonele pietonale de pe străzile Ion Raţiu, Ioan Bob, I.M. Klein, Fortăreţei, Potaissa, Andrei Şaguna şi P-ţa Muzeului.

Tot în ceea ce priveşte indisciplina în trafic, unui număr de 45 de şoferi le-a fost ridicată maşina, după ce au oprit, staţionat sau au parcat neregulamentar pe partea carosabilă a drumului, în zone precum str. Memorandumului, str. Universităţii, str. Avram Iancu, P-ţa Avram Iancu, P-ţa Mihai Viteazu, P-ţa Cipariu, P-ţa Ştefan cel Mare, str. Iuliu Haţieganu sau str. Regele Ferdinand.

"Cele 45 de sancţiuni contravenţionale au fost însoţite de 90 puncte penalizare la permis. Valoarea totală a sancţiunilor aplicate pentru aceşti şoferi a fost de 4.387 lei", au specificat polițiștii.

De asemenea, a fost sancționată oprirea, staţionarea şi parcarea neregulamentară pe trotuar în zone precum str. Moţilor, str. Memorandumului, B-dul 21 Decembrie 1989, str. Regele Ferdinand, P-ţa Mihai Viteazu, B-dul Eroilor, str. M.Kogălniceanu şi P-ţa Avram Iancu. Pentru aceste abateri au fost aplicate 156 de amenzi.

Pe lângă sancţiunile aplicate pentru şoferii clujeni care nu au respectat legislaţia în vigoare, poliţiştii locali au mai mai aplicat sancţiuni şi pentru alte neregulii constatate. Astfel, au fost date 13 amenzi pentru abateri la transport persoane în regim de taxi, aplicate în P-ţa Lucian Blaga, P-ţa Unirii, P-ţa Mihai Viteazu, P-ţa Stefan cel Mare și P-ţa Avram Iancu, alte 7 amenzi au vizat desfăşurarea unor activităţi de comerţ în locuri neautorizate în P-ţa Mihai Viteazu, B-dul Eroilor și P-ţa Lucian Blaga, în timp ce 2 amenzi şi 4 somaţii au fost acordate pentru nerespectarea normelor de protecţie a mediului. În același timp, polițiștii au aplicat 24 somaţii pentru mijloacele publicitare amplasate ilegal și 6 amenzi pentru persoanele depistate că apelau la mila publică în P-ţa Avram Iancu, P-ţa Unirii, P-ţa Muzeului, B-dul Eroilor și str. Universităţii.

Comenteaza