Poliţia Locală din Cluj, depăşită de fenomenul elevilor în baruri

Poliţia Locală din Cluj, depăşită de fenomenul elevilor în baruri
Autorităţile locale încearcă să-i descurajeze pe elevii care, în loc să meargă la cursuri, preferă barurile. Ar vrea să interzică vânzarea băuturilor alcoolice în vecinătatea şcolilor, la trei ani după adoptarea unei Hotărâri de Consiliu Local care nu a stopat fenomenul.

"Am făcut o acţiune de control în octombrie şi au găsit elevi de la o şcoală din Gheorgheni care în timpul orelor de curs erau în localuri. Vrem reducerea activităţii sau chiar suspendarea activităţii localului respectiv, vom cere asta la Comisia de reglementare a orarului, de la Primărie", spune reprezentantul Primăriei Cluj-Napoca, Sorin Oltean.


"Soluţia în astfel de cazuri ar fi interzicerea băuturilor alcoolice până la ora 16, e viabilă şi poate fi pusă în practică", arată inspectorul şcolar general Valentin Cuibus. "Este preferabil să luăm măsuri de prevenţie. Nu e un fenomen şi nu putem spune că situaţia de la Cluj e scăpată de sub control".

În Cluj-Napoca există deja o Hotărâre de Consiliu Local care prevede interzicerea vânzării băuturilor alcoolice la mai puţin de 100 de metri de unităţile şcolare. În plus, conform legii 349/2002 republicată în 2008, vânzarea produselor din tutun la mai puţin de 50 de metri de calea de acces la unităţile de învăţământ este de asemenea interzisă. "În România sunt multe legi bune, care nu sunt aplicabile", spune în schimb Cuibus.

UPDATE

În perioada 2009-2012, cu ocazia verificărilor efectuate de inspectorii Serviciului Inspecţie Comercială din cadrul Direcţiei Poliţia Locală cu privire la respectarea prevederilor HCL 150/2009, au fost constatate 17 cazuri de contravenţie. "Menţionăm că într-un singur caz s-a constatat consumul de băuturi alcoolice", explică reprezentanţii municipalităţii într-un comunicat de presă remis după-masă.

Vezi declaraţia video a lui Cuibus:

Comenteaza