“Politicieni români nomazi trăiesc în mod tradiţional din ceea ce fură” - mesajul romilor din UBB. VIDEO

“Politicieni români nomazi trăiesc în mod tradiţional din ceea ce fură” - mesajul romilor din UBB. VIDEO
Mai mulţi tineri de etnie romă, membri ai organizaţiei Romano Suno din Cluj, au protestat împotriva unei declaraţii a preşedintelui Traian Băsescu.
Un grup format din aproximativ 15 tineri, membri ai organizaţiei Romano Suno din Cluj, au luat parte ieri după masă la un protest spontan care a pornit chiar din faţa rectoratului Universităţii “Babeş-Bolyai” (UBB). Participanţii la acţiune au îmbrăcat tricouri pe care erau scrise mesaje cum ar fi “Cum să trăim bine, cu un rasist ca tine?” sau “Politicieni români nomazi trăiesc în mod tradiţional din ceea ce fură”. Ei le-au împărţit apoi hârtii cu mesajul lor trecătorilor de pe străzile Kogălniceanu, Universităţii şi Eroilor.

Evenimentul a avut loc cu prilejul Zilei Internaţionale Împotriva Fascismului şi Antisemitismului şi s-a vrut o replică la afirmaţia din 3 noiembrie pe care Băsescu a făcut-o în timpul unei vizite în Slovenia.

Mmai avem o problemă care trebuie spusă şi care face dificilă integrarea romilor nomazi - foarte puţini vor să muncească. Mulţi dintre ei, în mod tradiţional, trăiesc din ce fură”, a afirmat Băsescu.

Comenteaza