Polițiștii au luat la control drumurile din Cluj. A “plouat” cu dosare penale pentru șoferii prinși la volan beți sau drogați

Polițiștii au luat la control drumurile din Cluj. A “plouat” cu dosare penale pentru șoferii prinși la volan beți sau drogați

Polițiștii clujeni de la Rutieră s-au pus în forță la treabă și au luat la control mai multe drumuri din județ. Ca rezultat, mulți șoferi prinși la volan beți sau drogați s-au ales cu dosare penale. 

Un prim exemplu de infracțiune în trafic este a unui tânăr de 22 de ani din Turda care a fost oprit în trafic în timp ce se deplasa cu mașina, în data de 6 septembrie 2023, pe strada Hațegului din municipiu.

Testat cu aparatul drugtest, polițiștii au constatat că a consumat droguri și a fost trimis ulterior la spital pentru analize suplimentare.  
 
Lista cu infracțiuni rutiere continuă. Polițiștii din Câmpia Turzii, au depistat, în aceeași dată, un conducător auto, de 50 de ani, din Turda care se plimba cu autoturismul pe strada Laminoriștilor, deși consumase băuturi alcoolice. Testarea acestuia cu etilotestul a indicat o concentrație de 0,81 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Un alt tânăr de 20 de ani din Cluj, care circula cu mașina în localitatea Frata, în data de 6 septembrie, în jurul orei 11:00, a fost oprit pentru verificări. Polițiștii au constatat că acesta nu deținea carnet de conducere și a fost reținut.

În aceeași situație s-a aflat un bărbat de 46 de ani din Fizeșu Gherlii, care se plimba cu mașina. Acesta a fost oprit pentru verificări în trafic, în aceeași dată, în jurul orei 17:00.

Polițiștii din Huedin au oprit în trafic, în data de 7 septembrie, în jurul orei 21:00, un autoturism condus pe strada Piața Republicii.

“La volanul autoturismului a fost identificat un bărbat, de 31 de ani, din același oraș, căruia testarea cu aparatul drugtest i-a indicat prezența substanțelor interzise. Ulterior, la o unitate medicală acestuia i-au fost recoltate probe biologice”, a transmis IPJ Cluj.

Polițiștii Biroului Rutier au oprit în trafic pentru verificări autoturismul condus de un bărbat, de 51 de ani, pe strada Pinticului din municipiul Dej.

Bărbatul a fost testat cu aparatul pentru detectarea substanțelor psihoactive, fiind înregistrate valori pozitive, fapt pentru care acesta a fost condus la o unitate medicală pentru prelevarea de mostre biologice.

Un bărbat de 34 de ani, din Câmpia Turzii,  fost oprit în trafic, în data de 7 septembrie, în jurul orei 19:00.

Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o concentrație de 0,52 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la o unitate medicală pentru recoltarea de mostre biologice.

În toate aceste cazuri, șoferii s-au ales cu dosare penale.  

Comenteaza