Poliţiştii au tăbărât pe comercianţii ilegali. Principala captură: peste o sută de litri de vin VIDEO

Poliţiştii au tăbărât pe comercianţii ilegali. Principala captură: peste o sută de litri de vin VIDEO
Cu doar câteva zile rămase până la Paşte, poliţiştii s-au apucat să ia la puricat comercianţii de produse de sezon. Ultimul control efectuat s-a lăsat cu confiscarea a peste 100 de litri de vin.

În cursul ultimelor două zile, poliţiştii clujeni, cu sprijinul Direcţiei Sanitar Veterinare şi al Oficiului de Protecţia Consumatorilor Cluj, au verificat legalitatea activităţii comerciale desfăşurată de către 52 de agenţi economici.

În paralel, poliţiştii rutieri împreună cu ISCTR Cluj au acţionat pentru combaterea transportului illicit de persoane şi mărfuri, precum şi pentru prevenirea altor abateri la regimul circulaţiei pe drumurile publice.

"Neregulile constatate în urma controalelor efectuate s-au soldat cu aplicarea a 32 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproximativ 45.000 de lei, pentru abateri precum comerţul ilicit, nerespecatrea normelor sanitar- veterinare şi pentru încălcări ale normelor privind transportul de persoane şi mărfuri", au precizat reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj.

În acelaşi timp, au fost ridicaţi în vederea confiscării peste 120 de litri de vin, precum şi produse alimentare de sezon, în principal carne de miel şi ouă, în valoare de aproximativ 2.000 lei.

De asemenea, un conducător auto de 35 de ani, bănuit că efectuează transport ilicit de persoane, a fost sancţionat contravenţional cu amendă de 5.000 de lei. Acesta transporta persoane pe ruta Cluj-Napoca - Huedin, fără a deţine autorizaţiile prevăzute de lege.

Comenteaza