Polițiștii clujeni au confiscat 10 tone de lemne dintr-un transport ilegal

Polițiștii clujeni au confiscat 10 tone de lemne dintr-un transport ilegal

Ieri seară, polițiștii au fost sesizați în legătură cu un transport de lemne care avea un plus de 10 tone pe raza localității Căpușu Mare.

“La data de 23 octombrie, în jurul orei 19.30, polițiștii au fost sesizați prin SNUAU 112, cu privire la efectuarea unor transporturi de material lemnos care nu ar corespunde din punct de vedere gabaritic, pe DN 1 E60, pe raza localității Căpușu Mare, din județul Cluj.

Polițiștii din cadrul Secției 8 Poliție Rurală Huedin au identificat, inițial, un ansamblu de vehicule format din camion și remorcă, care transporta o încărcătură de material lemnos, în acest sens fiind prezentat un aviz de însoțire a materialului lemnos.

În urma unei examinări sumare, au rezultat indicii despre o posibilă diferența de tonaj și volum.

Reprezentanți ai ISCTR au efectuat cântărirea ansamblului de vehicule, rezultând un plus de aproximativ 10 tone.

Polițiștii Serviciului de Ordine Publică, reprezentanți ai Gărzii Forestere Cluj, cu sprjinul Direcției Silvice Cluj au derulat activitatea de inventariere a încărcăturii din ansamblul de vehicule, reieșind un volum de 7,5 metri cubi de material lemnos, care nu se regăsea în avizul transportului respectiv.

În urma neregulilor constatate, au fost aplicate sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea prevederilor privind tonajul și volumul de material lemnos transportat.

De asemenea, cantitatea care depășea volumul menționat în aviz a fost confiscată.

Mai mult, conducătorul ansamblului auto a fost sancționat contravențional în temeiul Legii nr. 61/1991, pentru proferarea de injurii la adresa persoanelor prezente la fața locului.

Sancțiuni aplicate: 4, în valoare totală de 10.900 de lei.

La scurt timp, pe raza aceleiași localități a fost identificat un alt ansamblu de vehicule, care era încărcat cu material lemnos, parcat pe acorstamentul carosabilului, fără ca în zona acestuia să poată fi identificat conducătorul vehiculului.

În urma verificărilor efectuate, polițiști din cadrul Serviciului de Ordine Publică - Biroul Silvic s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea infracțiunii de Transport, cu orice mijloace de transport al materialului lemnos în volum de peste 10m3, neinsotite de documente specifice de transport, din care sa rezulte cu certitudine legalitatea provenienței acestora , fapta prevăzută și pedepsită de Art 68 alin 2^1 din legea 46/2008 actualizată- Codul Silvic, în cauza existând indicii cu privire la efectuatea transportului fără a fi emise documentele necesare.

Totodată, a fost dispusă indisponibilizarea ansamblului de vehicule și a încărcăturii (lemn rotund rasinoase)”, se arată într-un comunicat.

loading...
Comenteaza