Poliţiştii clujeni au dat peste 300 de amenzi în acest weekend. Un şofer a fost depistat cu o alcoolemie de 1,37 mg/l

Poliţiştii clujeni au dat peste 300 de amenzi în acest weekend. Un şofer a fost depistat cu o alcoolemie de 1,37 mg/l
În perioada 26-27 iulie, poliţiştii au desfăşurat controale complexe în locurile şi zonele de risc identificate atât în mediul urban, cât şi în localităţile rurale din judeţul Cluj.

În urma controalelor, poliţiştii clujeni au aplicat 327 sancţiuni contravenţionale, dintre care 209 privind circulaţia pe drumurile publice, 73 privind ordinea şi liniştea publică, 18 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite şi 27 la alte acte normative.

De asemenea, poliţiştii au reţinut 4 permise de conducere şi au retras 7 certificate de înmatriculare.
În cadrul acţiunilor poliţiştii au depistat 12 făptuitori, fiind constatate în flagrant 10 infracţiuni. Au fost constatate 8 infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere şi 2 de natură judiciară.

Sâmbătă seara, în cadrul controalelor, poliţişti rutieri din Iclod l-au depistat pe P. Alexandru, de 56 ani, din Cluj Napoca, în timp ce conducea autovehiculul pe DN1C, pe raza satului Fundătura, fiind sub influenţa băuturilor alcoolice. Barbatul avea o concentraţie de 1,37 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge", faptă prevăzută şi pedepsită de art. 87, alin.1 din OUG 195/2002-republicată.

Comenteaza