Foto Polițiștii clujeni au fost dotați cu body cam-uri

Polițiștii clujeni au fost dotați cu body cam-uri
Polițiștii clujeni au fost dotați cu body cam-uri
Polițiștii clujeni au fost dotați cu body cam-uri

De la începutul lunii februarie, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Cluj utilizează sisteme audio-video portabile de tip body camera.

Aceste sisteme reprezintă mijloace eficiente de descurajare a săvârșirii unor fapte ilegale, precum ultrajele sau faptele de corupție, ca urmare a conștientizării faptului că intervențiile și acțiunile polițiștilor sunt înregistrate.

Prin urmare, aceste sisteme sunt benefice atât pentru polițiști, pentru protejarea acestora împotriva faptelor de ultraj și a acuzațiilor îndreptate împotriva lor cu privire la modul de exercitare a atribuțiilor de serviciu, cât și pentru protejarea persoanele ce fac obiectul intervențiilor și acțiunilor acestora.

Polițiștii de ordine publică și cei rutieri din cadrul Poliției municipiului Cluj-Napoca utilizează pe timpul exercitării atribuțiilor de serviciu 125 body cam-uri. Alte 25 de astfel de sisteme audio-video portabile sunt folosite de polițiștii din cadrul Poliției municipiului Dej, respectiv 8 body cam-uri de către polițiștii din Huedin.

Acestea sunt folosite, cu preponderență, în cadrul activităților de îndrumare, supraveghere și control în trafic, precum și la acțiunile de menținere a ordinii și siguranței publice.

Comenteaza