Poliţiştii clujeni, exploataţi de europarlamentare VIDEO

Poliţiştii clujeni, exploataţi de europarlamentare VIDEO
Poliţiştii clujeni să plâng că sunt obligaţi să stea câte 48 de ore în secţiile de votare, la alegerile europarlamentare din 25 mai. Liderul de sindicat al agenţilor de poliţie din Cluj spune că a purtat negocieri cu conducerea IPJ şi că, cel mai probabil, se va lucra în schimburi. Sindicalistul confirmă că, la alegerile trecute, poliţiştii au lucrat ture de două zile, în timp ce reprezentanţii IPJ Cluj spun că programul de lucru nu a fost stabilit încă.

Mai mulţi poliţişti s-au plâns, într-o scrisoare adrestă presei, că vor fi trimişi să lucreze 48 de ore non stop, cu ocazia alegerilor europarlamentare.

"SUNTEM INTIMIDAŢI"
SURSA: SCRISOARE POLIŢIŞTI

"Suntem trimişi la secţiile de vot şi obligaţi să stăm 48 ore în continuu, ceea ce e şi ilegal şi neconstituţional. Curajul de a spune conducerii această nemulţumire aduce după sine şicane şi repercursiuni. Suntem intimidaţi de un sistem încă rămas militarizat, în care cenzura e la ea acasă. Acest lucru se intâmplă doar în judeţul Cluj", se arată în scrisoarea poliţiştilor. Liderul filialei Cluj a sindicatului Agenţilor de Politie spune că s-a întâlnit deja cu conducerea IPJ Cluj pentru a nu se asigura că modul de lucru de la alegerile trecute nu se va mai repeta.

"De la discutia de luni pana astazi nu a mai fost o alt aseidnta sa fie pusa la punct aceasta problema. Vor mai fi discutii pentru ca politistii sa fie odihniti, sa aiba timp liber corespunzator. Probabil vor fi pusi in schimburi sa nu mai fie doua zile două nopti ca alte dati", a declarat Constantin Mandache, lider de sindicat.

Constantin Mandache spune că poliţiştii care au lucrat două zile la alegerile din 2012 au primit apoi zile libere. Reprezentanţii IPJ Cluj au informat că programul de lucru pentru alegerile europarlamentare nu a fost încă stabilit.

"Programul si repartizarea pe sectii de votare a efectivului angrenat in activitatile de derulate cu ocazia alegerilor sunt in curs de stabilire", a declarat Simona Virci, purtator de cuvant al IPJ Cluj.

Alegerile europarlamentare vor avea loc în data 25 mai.

Reporter: Alin Golban
Operator: Florin Dan

 

Comenteaza