Poliţiştii clujeni i-au luat "la purecat" pe deţinătorii de arme VIDEO

Poliţiştii clujeni i-au luat
Poliţiştii clujeni au organizat la sfârşitul săptămânii trecute o acţiune de amploare având drept scop prevenirea şi combaterea mai multor tipuri de infracţiuni. În urma controlului au fost aplicare 1.209 sancţiuni.

Controalele poliţiei au vizat comerţul stradal illicit, depistarea persoanelor urmărite, combaterea fenomenului cerşetoriei din zona bisericilor, prevenirea infractionalităţii stradale, activităţi în vederea depistării deţinătorilor ilegali de arme și muniții sau respectarea legislaţiei rutiere.

În ceea ce priveşte deţinătorii ilegali de arme și muniții au fost depistaţi doi bărbaţi: Ioan I. de 57 de ani, din Gherla şi Ioan M. de 66 de ani, din Băişoara.

Bărbatul din Gherla avea un pistol de tir sportiv, calibru 4.5 mm pe care l-a cumpărat în cursul anului 2002 de la un magazin de specialitate din Cluj-Napoca, dar nu s-a prezentat la poliţie în vederea luării în evidenţă. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de deţinere de armă neletală din categoria celor supuse autorizării fără drept, faptă prevăzută şi pedepsită de art.134 din Legea nr.295/2004, republicată.

Ioan M. din Băişoara, a distrus în cursul anului trecut, fără drept, prin demontare şi tăiere cu materiale abrazive o armă de tir sportiv cu aer comprimat pe care o deţinea legal. Bărbatul este cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de efectuare fără drept a operaţiunilor cu arme sau muniţii, faptă prevăzută şi pedepsită de art.141 din Legea nr.295/2004 privind regimul armelor şi muniţiilor, raportată la art.279 alin.1 din Codul Penal.

Etichete
Comenteaza