Poliţiştii clujeni încearcă să prevină furturile auto. Cum? Au demarat o campanie GALERIE FOTO

Poliţiştii clujeni încearcă să prevină furturile auto. Cum? Au demarat o campanie GALERIE FOTO
Poliţişii clujeni au demarat o campanie de prevenire a furturilor auto. În cadrul ei, au împărţit peste 7.000 de pliante cu mesaje preventive.

Acţiunea a fost iniţiată în contextul în care în luna noiembrie furturile din autoturisme au reprezentat circa 30% din totalul infracţiunilor sesizate în Cluj-Napoca.

"Numai în ultimele cinci zile au fost depistate 15 persoane bănuite de comiterea mai multor infracţiuni de furt, faţă de cinci luându-se măsura reţinerii pentru 24 de ore. Dintre acestea, patru bărbaţi sunt cercetaţi în stare de libertate, iar două în stare de reţinere, pentru furturi din autoturisme parcate pe raza municipiului Cluj-Napoca", au precizat reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj. 

Astfel, însoţiţi de 50 de elevi ai Şcolii de Poliţie Septimiu Mureşanu, poliţiştii au pornit joi pe străzile oraşului şi au distribuit clujenilor care le-au intrat în cale 7.200 de pliante cu recomandări informativ-preventive. De asemenea, le-au explicat care este importanța adoptării unui comportament preventiv și a sesizării prompte a evenimentelor prin 112 sau la cea mai apropiată unitate de poliție.

Pentru a evita neplăcerile cauzate de această categorie de hoţi, poliţiştii le recomandă proprietarilor de autoturisme să nu lase la vedere detectoare de radar, aparate GPS, telefoane mobile, genţi sau alte bunuri de valoare, care reprezintă o adevărată tentaţie chiar şi pe timpul zilei.

Totodată, în staţiile de alimentare cu carburanţi, pe timpul achitării contravalorii combustibilului, şoferii sunt îndemnaţi să acţioneze sistemul de blocare a uşilor şi să nu lase autoturismul deschis sau cu cheile în contact. La părăsirea maşinii, trebuie închise complet toate geamurile şi portierele, iar dacă aparatura electronică cu care este dotat autoturismul este prevăzută cu faţă detaşabilă, este indicat ca aceasta să fie luată pe timpul nopţii. Nu în ultimul rând, este indicată montarea unui sistem de alarmă performant, care săfie activatd e fiecare dată când se părăseşte autoturismul.

Comenteaza