Poliţiştii clujeni l-au “asediat” pe Traian Băsescu

Poliţiştii clujeni l-au “asediat” pe Traian Băsescu
Peste 50 de poliţişti clujeni au participat ieri la marşul a peste 6.000 de lucrători din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor (MAI), care a paralizat ieri capitala.
Poliţiştii din Cluj s-au deplasat la Bucureşti cu un autocar şi au pornit împreună cu ceilalţi manifestanţi din Piaţa Victoriei în marş spontan către Cotroceni. Pe drum li s-au alăturat alţi aproximativ 2.000 de protestatari, reiese din informaţiile Jandarmeriei Bucureşti. Ei au scandat pe traseu “La puşcărie!”, “Jos Băsescu”, “Ieşi afară, jigodie ordinară!”, cerând demisia preşedintelui Traian Băsescu şi a ministrului Administraţiei şi Internelor, Vasile Blaga, şi au aruncat cu sticle, caschetele din dotare şi cu lumânări.

Mulţimea a fost supravegheată în permanenţă de maşini ale Serviciului Român de Informaţii şi ale jandarmeriei, dat fiind că descinderea de la sediul Preşedinţiei a fost spontană şi neautorizată. Traficul rutier a fost restricţionat în capitală, pe traseul Piaţa Victoriei - Buzeşti - Ştefan Furtună - Mircea Vulcănescu - Cotroceni - Geniului, unde a avut loc marşul spontan. O delegaţie a manifestanţilor a cerut să fie primită de preşedinte, însă administraţia prezidenţială a declarată că acesta nu se află la Cotroceni.

Protestatarii au cerut fonduri pentru finanţarea decentă a sistemului administraţiei şi internelor, renunţarea la decizia de disponibilizare a poliţiştilor şi revenirea asupra deciziei de micşorare a veniturilor cu 25% pentru poliţişti întrucât calculele au demonstrat că, în fapt, salariile celor din minister au scăzut cu circa 40%. Aflat la Târgu Mureş, Vasile Blaga a declarat că poliţiştii care au participat la protestul sindicatelor aveau de respectat nişte reguli, iar organizatorii marşului spontan vor răspunde legal. Biroul media al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Cluj a remis un comunicat, arătând că “membrii de sindicat din cadrul inspectoratului care s-au deplasat la mitingul de protest din Bucureşti sunt în timpul liber sau în concediu de odihnă, iar misiunile specifice sunt desfăşurate de poliţiştii clujeni potrivit planificării zilnice”.

Comenteaza