Poliţiştii comunitari iau la harţă turiştii care urcă pe statuia lui Matei Corvin

Poliţiştii comunitari iau la harţă turiştii care urcă pe statuia lui Matei Corvin
După ce un clujean a cerut în urmă cu patru zile amplasarea unui indicator pe soclul statuii lui Matei Corvin din centrul Clujului care să avertizeze că urcatul pe statuie e interzis, un alt clujean se plânge că poliţiştii locali din zonă fac exces de zel.

"E un aspect cu care ne confruntăm zilnic un grup de părinţi care îşi plimbă copiii în Piaţa Unirii în zonă statuii lui Matei Corvin. În jurul acestei statui veghează în permanenţă doi poliţişti comunitari, care dintr-un exces de zel de neînţeles se leagă de toţi copiii care se urcă pe spaţiul verde de lângă statuie - nu pe statuie - şi de toţi turiştii care îşi fac poze cu statuia", scrie Cristi Câmpean pe site-ul domnuleprimar.ro. El spune că o cameră de luat vederi amplasată în zonă ar putea suplini activitatea celor doi poliţişti.

"Dacă accesul pe acest spaţiu verde este interzis, va rog să-l încercuiţi sau să puneţi nişte afişe cu accesul interzis. Este neplăcut că în fiecare zi să avem aceleaşi discuţii cu aceşti oameni ai legii, care în afară de a fluiera după copii sau după turişti nu ştiu să facă nimic în zona respectivă. Cred că mai util ar fi să ţinem în zonă un ghid care să le povestească ceva despre statuie turiştilor", mai scrie el.

Comenteaza