Poliţiştii locali au luat "la puricat" Mănăşturul: au dat amenzi în valoare de 24.200 lei

Poliţiştii locali au luat
Poliţiştii locali au desfăşurat, în cursul zilei de ieri, controale în cartierul Mănăştur. În cadrul acţiunii au fost aplicate 23 de amenzi în valoare totală de 24.200 de lei. De asemenea, au mai fost aplicate 20 somaţii şi 38 de invitaţii de prezentare la sediul instituţiei cu acte doveditoare de către persoanele surprinse practicând divere activităţi în mod nelegal.

Printre neregulile constatate de poliţiştii locali se numără:  opriri neregulamentare în staţiile RATUC de către conducătorii autovehiculelor care desfăşoară activitate de taximetrie (5 cazuri), opriri neregulamentare pe carosabil (5 cazuri), staţionare neregulamentară pe trotuar (30 cazuri), au fost identificare 2 persoane care apelau la mila publicului şi care au fost transportate la azilul de pe str. Oaşului.

Poliţiştii au desoperit depozitări ilegale de materiale de construcţii, pe trotuar (2 cazuri), neîntreţinerea curăţeniei în parcare şi spaţii verzi de către o societate comercială şi un proprietar de teren (2 cazuri), neîntreţinerea curăţeniei la locul de vânzare a pepenilor (2 cazuri), deşeuri nemenajere depozitate ilegal la punctul gospodăresc (1 caz).

De asemenea, au fost identificaţi doi comercianţi ambulanţi, s-a constatat lipsa acordului de funcţionare pentru desfăşurarea de activităţi comerciale (1 caz), ocuparea abuzivă a domeniului public cu mărfuri şi ambalaje (1 caz), oprire în afara standului de taxi (5 cazuri) etc.

Pe parte de control urbanism au fost idenfiticate 31 mijloace publicitare amplasate pe domeniul public sau faţada imobilului, 5 desfiinţate imediat, 23 somate, 3 procese verbale de constatare a contravenţiei.

În cadrul acţiunii, un autovehicul a fost ridicat de pe domeniul public.

Comenteaza