Poliţiştii, puşi pe taxat şoferii. Amenzi de 26.000 de lei într-o singură zi

Poliţiştii, puşi pe taxat şoferii. Amenzi de 26.000 de lei într-o singură zi
Efectivele Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Cluj au pornit într-o veritabilă goană după şoferii indisciplinaţi în trafic.

În municipiul Cluj-Napoca poliţiştii rutieri au acţionat atât în zona centrală, cât şi pe străzile Traian Vuia, Aurel Vlaicu, Calea Floreşti, Calea Baciului, Calea Turzii şi Fabricii.

Pentru abaterile constatate în trafic au fost aplicate peste 70 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 13.000 de lei, dintre care 17 pentru viteză, şapte pentru traversări neregulamentare şi 49 de sancţiuni pentru alte abateri la regimul circulaţiei rutiere. În acelaşi timp au fost ridicate zece permise de conducere şi cinci certificate de înmatriculare.

Concomitent, agenţii Poliţiei municipiului Gherla au acţionat în intervalul 10:00-13:00 pe DN1 C, între localităţile Fundătura şi Gherla. Pentru depăşirea vitezei legale, oamenii legii au dat 19 sancţiuni contravenţionale, în cuantum de 11.000 de lei.

Totodată, efective din cadrul Secţiei 5 Poliţie Rurală Dej au fost mobilizate împreună cu specialişti RAR Cluj pe raza comunei Câţcău, pentru prevenirea accidentelor rutiere, depistarea şoferilor care conduc autovehicule cu defecţiuni şi verificarea legalităţii mărfurilor şi produselor transportate cu mijloace auto.

În cadrul acţiunii au fost verificate circa 30 de autovehicule, impunându-se aplicarea unui număr de 16 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 2.300 de lei. Totodată, au fost reţinute patru certificate de înmatriculare şi un permis de conducere.

Comenteaza