Poliţiştii se implică în campania împotriva violenţei domestice

Poliţiştii se implică în campania împotriva violenţei domestice
Poliţiştii au derulat joi nişte activităţi informative pentru elevi, studenţi şi cadre didactice, în scopul prevenirii comiterii faptelor antisociale şi victimizării.

Aproximativ 30 de elevi cu deficienţe de vedere din cadrul unei unităţi de învăţământ de pe raza municipiului Cluj-Napoca au beneficiat de pe urma prezentărilor, care au avut ca temă prevenirea faptelor comise cu violenţă, respectiv violenţa domestică. 

De asemenea, mai mulţi voluntari - elevi, studenţi şi cadre didactice - au fost instruiţi de către poliţişti cu privire la modalitățile concrete de evitare a victimizării prin intermediul internetului și despre riscurile pe care le presupune expunerea pe rețelele de socializare.

"Astfel, voluntarii vor fi în măsură a transmite mai departe informaţii corecte beneficiarilor de vârsta a treia, utilizatori ai internetului, pentru siguranţa acestora în mediul on-line", au precizat oamenii legii. 

Activităţile au fost organizate în contextul „Campaniei celor 16 zile de activism împotriva violenţei asupra femeii", ce se desfăşoară din 25 noiembrie până în 10 decembrie.

Comenteaza