Pompier clujean, erou în timpul liber. A salvat de la moarte un câine blocat sub casă, după opt ore de efort

Pompier clujean, erou în timpul liber. A salvat de la moarte un câine blocat sub casă, după opt ore de efort
| Foto: isu cluj

Un echipaj de la ISU Cluj a intervenit timp de opt ore pentru a salva un câine prins într-o vizuină de vulpe, sub fundaţia unei case. La misiune au luat parte plutonierului adjutant șef Rareș Urs și câinele său, care au lucrat la căutarea victimelor cutremurului din Turcia.

În localitatea Popești, a avut loc o operațiune de salvare care a demonstrat încă o dată curajul și devotamentul plutonierului adjutant șef Rareș Urs. Rareș, unul dintre pompierii de bază ai Detașamentului 2 Cluj-Napoca, a fost chemat de urgență să ajute un prieten aflat într-o situație disperată.

Maya, cățelul de vânătoare al prietenului său, se blocase într-o vizuină de vulpi sub fundația unei case. Speriat, prietenul l-a sunat pe Rareș, știind că acesta are experiență în misiuni de salvare dificile. Rareș nu a ezitat nicio clipă și a ajuns rapid la fața locului, echipat cu o trusă de căutare dotată cu cameră video și senzori de mișcare, cu aprobarea comandantului său.

Ajuns pe șantier, Rareș și-a dat seama imediat că salvarea Mayei va fi o misiune complexă. Cu ajutorul aparaturii de specialitate, a localizat-o sub fundația garajului și a început să organizeze echipa de salvare.

„Trebuie să ne săpăm drumul spre ea, dar să avem grijă. Siguranța noastră e cea mai importantă!” a spus Rareș, determinat să o aducă pe Maya la suprafață.

Timp de opt ore, Rareș și echipa sa au muncit neîncetat, săpând un tunel lung de șase metri. Deși totul părea pierdut la un moment dat, Rareș nu a renunțat. Cu lumina lanternei, a reușit să vadă ochii licăritori ai Mayei.

„Băieți, o văd! Ajutați-mă să o scot!” a strigat el. Cu grijă și pricepere, au reușit să o aducă la suprafață pe cățelușa epuizată.

Prietenul lui Rareș, medic veterinar de profesie, a dus-o de urgență pe Maya la cabinet. Dimineața următoare, vestea bună a venit: „Maya e bine, sunt șanse mari să supraviețuiască și cățelușii. Rareș, îți mulțumesc din suflet!”

Rareș Urs a făcut parte, alături de câinele Max, din echipa de salvatori cu nume de cod RO-USAR2, care a ajuns anul trecut în februarie, în Turcia la două zile după cutremurul devastator care a ucis peste 50.000 de persoane.

CITEȘTE ȘI:  Clujeanul care a salvat vieți după cutremurul din Turcia: „Când ai pe cineva drag sub dărâmături, speranțele mor ultimele”

Comenteaza