Pompier din Dej, erou în timpul liber. A salvat viața unui bătrân lovit de tren

Pompier din Dej, erou în timpul liber. A salvat viața unui bătrân lovit de tren
| Foto: Arhiva

Un pompier din cadrul Detaşamentului de Pompieri din Dej a salvat viața unui bătrân lovit de tren, acordându-i îngrijiri medicale până la sosirea ambulanţei. Fără ajutorul său, bătrânul ar fi putut să moară din cauza hemoragiei.

Plutonierul major Mărginean Vasile, pompier în cadrul Detaşamentului de Pompieri din Dej, se îndrepta spre casă, după ce ieșise din tura de serviciu, când a văzut un bărbat rănit de un tren care tocmai plecase din stația CFR Gherla. Victima, un bătrân trecut de 80 de ani, a încercat să se urce în tren din mers, moment în care piciorul stâng i-a fost prins și zdrobit de la genunchi în jos de roata garniturii de tren, potrivit Dejeanul.

Pompierul, cu o experienţă de peste 11 ani în cadrul echipajelor de prim-ajutor SMURD, i-a sărit în ajutor. Alături de acesta au venit și polițiștii de la Postul de Poliție Transporturi feroviare Gherla, care au solicitat intervenția unei ambulanțe.

Pentru a reduce sângerarea abundentă, care ar fi putut duce la moarte, pompierul a improvizat un garou dintr-o curea, pe care a strâns-o în jurul piciorului victimei. După sosirea echipajului de ambulanță, pompierul a continuat să ajute. A dat o mână de ajutor pentru urcarea și fixarea rănitului pe targă şi a asigurat în continuare asistenţă medicală pacientului.

Rănitul a fost dus până la spitalul Gherla, unde a fost pregătit pentru a fi transportat la UPU Cluj.

Comenteaza