Pompierii clujeni au stabilit cauza EXPLOZIEI la casa din Apahida

Pompierii clujeni au stabilit cauza EXPLOZIEI la casa din Apahida
| Foto: ISU Cluj

O locuință din comuna Apahida, județul Cluj, a explodat duminică, 19 iunie. Cuplul care locuia în imobil, a reușit să se autoevacueze, dar cu prețul unor arsuri pe 40% din suprafața corpului.

Patru autospeciale ale pompierilor, și echipaje ale SMURD și SAJ au intervenit duminică în urma unei explozii la o locuință din cumuna Apahida. 

Explozia a fost atât de puternică încât a fost afectată inclusiv structura de rezistență a casei, iar proprietarii au ajuns la spital cu arsuri pe mai bine de 40% din suprafața corpului. 

Pompierii clujeni au stabilit cauza exploziei. Explozia casei din Apahida s-a produs din cauza unei acumulări de gaze. 

”Acolo a fost o acumulare de gaze. Când omul a aprins aragazul, a explodat”, a transmis purtătorul de cuvânt al ISU Cluj, maiorul Andrei Biriș.

În prezent, verificarea tehnică a instalațiilor de utilizare a gazelor naturale se realizează, periodic, la maximum 2 ani sau la cererea clientului final, iar revizia tehnică a instalațiilor de utilizare a gazelor naturale se realizează periodic, la maximum 10 ani, după întreruperea utilizării instalației de utilizare pentru o perioadă de timp mai mare de 6 luni, după orice eveniment care ar fi putut afecta instalația de utilizare sau la cererea clientului final.

Comenteaza